Ionuț Popa forțează: ”Sunt dispus să reziliez dacă asta e problema”. Ședință...

Ionuț Popa forțează: ”Sunt dispus să reziliez dacă asta e problema”. Ședință la ACS Poli pentru a stabili soarta antrenorului UPDATE 2 Despărție oficializată

1
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa. Foto: Gabriel Brezeanu

Eșecul cu Sepsi s-ar putea să fi fost ultimul meci al lui Ionuț Popa pe banca lui ACS Poli. Tehnicianul a părut să forțeze mâna conducerii prin câteva declarații care l-ar putea lăsa în cele din urmă fără post. Printre nemulțumirile avansate de ”principal” se numără lipsa unui vârf nou și faptul că, spre deosebire de jucători, antrenorii au primit doar un salariu restant. Astăzi va avea loc o ședință hotărâtoare la club în privința lui Popa.

Tehnicianul a dat de înțeles ieri că renunță sigur la echipă într-o intervenție la Sport Total FM. Popa nu-și dă demisia, dar susține că e dispus să plece în condițiile în care există încă multe probleme nerezolvate. Antrenorul s-a declarat nemulțumit de lot, fapt care pare să deranjeze cel mai mult. Inclusiv la prezentarea transferurilor președintele Radu Birlică susținea că mutările îndeplinesc cerințele tehnicianului.

”Nu-i vorba de demisie… Am spus că în condițiile în care există anumite probleme care, eu știu, nu se pot rezolva decât printr-o reziliere a mea, sunt dispus să fac acest lucru. În condițiile în care lucrurile nu merg bine… sunt dispus să negociez, pe cale amiabilă. E vorba și de ce aș fi vrut eu de la competiție, adică mai mult, lotul, chestiuni de acest gen… care nemulțumesc un antrenor”, ne-a declarat Ionuț Popa.

Întrebat de nemulțumirile în privința lotului tehnicianul a indicat două plecări și doi jucători accidentați. ”Ne-au plecat jucătorii de bandă, au dispărut Crețu, Munteanu, respectiv Țigănașu și Mailat. Patru titulari și nu am reușit (n.r. aducerea unor înlocuitori)… E normal să spun că e mai slab față de ce am avut”, a precizat Popa. Mai mult, una dintre cerințele ”principalului” ar fi rămas neîndeplinită, un atacant de careu care nu a mai sosit: ”Eu am spus că sunt dispus, dacă conducerea nu vrea normal că nu pot să fac nimic, pentru că eu nu pot să-mi dau demisa.


Mâine avem ședință, dacă conducerea spune că nu e de acord cu propunerea nu am ce să fac. Eu mi-aș dori un atacant sub orice formă. Dar am discutat azi cu președintele despre un atacant din naționala Nigeriei, dar cere mult, între 7 și 10.000 și nu cred că avem. Eu doream și acest lucru, că eu cred că merită, la banii ăștia înseamnă că e bun, nu?”.

”Președintele nu m-a certat, nu m-a criticat, nimic… El mi-a spus că nu poate să-l aducă pe banii aceia, eu voiam un atacant autentic”, a adăugat tehnicianul.

Popa a vorbit cu Radu Birlică și pe tema restanțelor către stafful tehnic. ”E neplăcut, și asta am discutat, președintele mi-a spus că voia întotdeauna să nu aibă probleme cu jucătorii și să înțelegem și noi când sunt astfel de probleme”, a conchis Ionuț Popa.

De la ora 10.00 la club va fi o ședință a Consiliului Director care va decide soarta antrenorului.

Grozavu, la încălzire

În pole position pentru înlocuirea lui Ionuț Popa e Leo Grozavu, fostul antrenor al Botoșaniului a recunoscut pentru gsp.ro că se află în contact cu ACS Poli. ”Am fost sunat de cei de la Timișoara, sunt în contact cu ei, dar le-am spus că în acest moment echipa are un antrenor, iar eu nu vreau să mă bag peste el. Sunt deschis să accept orice colaborare, dar le-am spus că voi face asta doar când echipa va rămâne fără antrenor”, a spus Leontin Grozavu pentru sursa citată.

UPDATE Popa e ca și plecat

Ședința de la club s-a terminat. Ionuț Popa urmează să semneze, așa cum anunța ieri, rezilierea contractului. ”Până nu semnez ceva nu pot să dau niciun detaliu… Am decis ieri, azi consecințele”, a spus tehnicianul pentru PRESSALERT.ro. În această după amiază Popa ar putea susține o conferință din postura de fost ”principal” al lui ACS Poli.

Înlocuitorul său ar putea fi Leo Grozavu, cu care au început negocierile. Antrenorul în vârstă de 50 de ani le-a mai pregătit în Liga I pe Gaz Metan Mediaș și FC Botoșani. El și-a dat demisia de la cârma moldovenilor în primăvara anului trecut. Tehnicianul a rămas recent cu un eveniment nefericit în C.V., ”scandalul” Golofca, jucător care a fost lovit de Grozavu.

UPDATE 2 Clubul a oficializat despărțirea

Ionuț Popa s-a despărțit oficial de ACS Poli.

”Mulțumim, Ionuț Popa!

Astăzi, 5 februarie, clubul nostru a reziliat, de comun acord, angajamentul cu antrenorul Ionuț Popa. Pe această cale, îi mulțumim pentru munca depusă la Poli Timișoara și pentru contribuția adusă la rezultatele excelente obținute în perioada petrecută pe banca noastră!”, se arată pe pagina de Facebook a clubului.

Mâine va fi prezentat probabil noul tehnician, Leo Grozavu.

1 COMENTARIU

  1. unde are dreptate are, sa joci cu draghici singurul atacant titular nu tine. se va vedea la urmatoarele jocuri. pacat, o retrogradare costa mai mult decit unu sau doi atacanti pentru jumatate de sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.