Un steag imens al Uniunii Europene, întins în centrul Timișoarei în cadrul...

Un steag imens al Uniunii Europene, întins în centrul Timișoarei în cadrul unui protest inițiat de români din diaspora FOTO

2
DISTRIBUIȚI

Un steag imens al Uniunii Europene a fost întins, astăzi, în centrul Timișoarei, în cadrul unui protest inițiat de români din diaspora care susțin lupta anticorupție.

Steagul Uniunii Europene a fost întins în Piața Operei în cadrul acțiunii „Aducem Steagul Înapoi”, inițiată de un grup de români din diaspora. Timp de aproximativ o oră, un steag imens a fost ținut în mâini de zeci de timișoreni, în timp ce în boxele montate în centrul orașului a răsunat imnul UE sau imnul Revoluției de la Timișoara.

Grupul de români din diaspora s-a alăturat într-un mod inedit celor care protestează în România pentru reformularea clasei politice și pentru susținerea luptei anticorupție. Astfel, reprezentanții grupului și-au propus să aducă un steag al UE de la Bruxelles și să îl predea în data de 6 martie Guvernului României pentru a nu mai lipsi din pozele oficiale.

„Este o campanie care a plecat din diaspora, este o idee a colegilor noștri de la Zurich, Birmingham și Munchen de a aduce steagul european prin mai multe capitale, de a-l aduce în România, urmare a unei observații pe care au făcut-o ei, dar și noi toți, și anume că steagul european lipsește mai nou din cancelaria guvernamentală și de la toate evenimentele publice pe care Guvernul român le are. Am vrut să reamintim Guvernului Dăncilă că suntem un stat european, facem parte din comunitatea europeană, iar lucrul acesta așa va rămâne, chiar dacă unii dintre ei vor să ne scoată din Europa și să ne ducă în sfera de influență a Rusiei. Aceasta este motivația acestui eveniment”, ne-a declarat Laurențiu Ștefănescu, reprezentant al Inițiativei Timișoara, unul dinte organizatorii locali ai acțiunii „Aducem Steagul Înapoi”.

Potrivit organizatorilor, steagul UE va fi plimbat prin mai multe orașe din România, iar în data de 6 martie va ajunge la București, unde va fi plimbat din Piața Universității spre Parlamentul României, în cadrul unui protest pașnic.

„Acțiunea transnațională Aducem Steagul Înapoi marchează pe tot traseul său unirea diasporei cu românii și societatea civilă din toată țara.


Punctul culminant al acțiunii va fi marșul de protest din 6 martie din Piața Universității spre Parlamentul României, când românii se vor uni sub Marele Steag UE pentru o justiție independentă, pentru eradicarea corupției, pentru o Românie europeană și prosperă. Invităm toți românii din țară și din străinătate să își unească forțele sub drapelul simbol al Uniunii Europene și să promoveze toate acțiunile realizate în jurul Marelui Steag”, au transmis organizatorii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.