Concurs din Primăria Timișoara, anulat pentru a doua oară de Agenţia Naţională...

Concurs din Primăria Timișoara, anulat pentru a doua oară de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

0
DISTRIBUIȚI

Suspendare cu repetiţie, la Primăria Timişoara, unde un concurs pentru ocuparea mai multor posturi, organizat de Serviciul de Resurse Umane din cadrul primăriei, a fost anulat pentru a doua oară de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Conform adresei emise de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, concursul a fost suspendat din cauza încălcării mai multor litere ale articolelor 57 ş 58 din Legea 188/1999, la jumătatea lunii februarie. Prima suspendare avea loc în decembrie 2017, din cauza încălcării aceleiași legi.

Este important de menţionat că unul din candidaţii care au intrat în concurs, în decembrie 2017, pentru ocuparea unui post la Serviciul de Şcoli Spitale era chiar unul din consilierii primarului Timișoarei, Florin Răvăşilă.


De altfel, de-a lungul timpului, mai toţi cei care s-au angajat pe post de consilieri ai primarului au prins posturi călduţe în Primăria Timişoara. De exemplu, Sanda Greblă a ajuns funcţionar public la Direcţia Edilitară, iar Robert Kristof a fost ales consilier local PNL şi mai apoi a câştigat concursul pentru funcţia de city manager. Ieri, consilierul Cătălin Iapă a fost numit în Comisia de etică a primăriei, care va verifica activitatea Asociației Timișoara Capitală Cuturală Europeană.

Conform adresei trimise de ANFP, pentru funcţiile de consilier gradul 1 şi consilier clasa 1 din cadrul Unităţii de implementare pentru capitală culturală au fost încălcate prevederile art. 57 din Legea 188/1999 și art. 58 litera 4. Aceeași adresă arată că Legea privind statutul funcționarului public a fost încălcată pentru posturile din cadrul Compartimentului Servicii Informatice, Serviciul Reglementare Monitorizare, Birou Finanțare Școli, Biroul Eficientizare Energetică Blocuri, Compartimentul Monitorizare control Urbanistic, Biroul Sport Cultură unde au fost încălcate prevederile art.57 aliniatul 2 și art. 58 aliniatul 4, litera b, art.31 aliniatul 4, art. 39 aliniatul 1 litera h și art. 49 aliniatul 4.

Pe scurt, adresa ANFP avertizează că primăria nu a respectat, printre altele, condițiile legale în organizarea concursurilor și condițiile legate de studiile necesare pentru ocuparea posturilor și cere organizarea concursului cu respectarea legii.

Articolele încălcate din Legea 188/1999 pot fi consultate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.