Primarul Robu vorbește, de la Viena, despre metroul care ”certamente” va fi...

Primarul Robu vorbește, de la Viena, despre metroul care ”certamente” va fi făcut la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Smart city, mobilitate urbană, transport în comun, energie, calitatea aerului, parcuri, zone pietonale, locuri de făcut sport, locuri de joacă, locuri de plimbare, noi principii urbanistice sunt temele conferinţei la care participă primarul Timişoarei, Nicolae Robu, la Viena. Robu a plecat din Timişoara în plină criză la Colterm care risca să rămână fără gaz din cauza unei facturi neplătite, şi implicit să lase timişorenii fără căldură.


Primarul Robu şi-a informat fanii pe Facebook despre ceea ce face la Viena, fără a pomeni vreun cuvânt despre situaţia de la compania de termoficare.

„Pot spune că suntem pe trend. Tot ce-am făcut în Timișoara în acești ani de când sunt Primar și ce avem în plan să facem pe viitor se înscrie în ceea ce se consideră în cercuri elevate pe plan internațional că trebuie făcut. Avem nevoie, însă, de resurse financiare uriașe, pt a putea ține ritmul. Ca să vedeți unde ne situăm, vă spun că unii vorbesc pe-aici relaxat, spre exemplu, despre 5-6 miliarde de euro (!!!), pt a-și extinde metroul. Atenție: bani pe care nu-i au în vreo pușculiță, evident și nici în vreo pușculoaie (!!!), dar care pot fi obținuți, în lumea de astăzi, pe diverse formule, când e vorba de proiecte sănătoase. Noi, în schimb -mai bine zis unii dintre noi!- vedem ca pe o fantasmagorie un proiect de 500 milioane – 1 miliard euro întins pe 10 ani, proiectul de metrou. Repet, poate nu până în 2030 se va realiza un astfel de obiectiv în Timișoara, deși eu cred că da, dar certamente el va fi făcut. Iar o administrație publică locală, trebuie, pe de o parte, să acționeze în imediat -pentru asta este, de regulă, evaluată-, iar pe de altă parte, să gândească dincolo de imediat, pe termen mediu și lung, vizionar!”, a scris Robu pe Facebook.

Sursă foto: Nicolae Robu, Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.