Timișoara, sabotată de propriii politicieni

Timișoara, sabotată de propriii politicieni

1
DISTRIBUIȚI

Ţipete, ameninţări cu procese, promisiuni desprinse parcă din basme şi multe, multe lamentări. Au fost fără doar şi poate coordonatele dezbaterii publice pe tema infrastructurii sportive de ieri seară. Unicul care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume a fost organizatorul Cristian Brâncovan! În Timişoara se poate, dar nu se vrea. Investiţii şi proiecte sunt blocate de orgolii politice şi de meciuri personale între primarul Timişoarei şi şeful CJ Timiş. Lipsa dialogului paralizează oraşul care cândva a fost Fruncea.

Câteva adevăruri care însă au fost ascunse timişorenilor merită făcute publice. În luna decembrie a anului trecut, vicepremierul Paul Stănescu, în calitate de şef al Ministerului Dezvoltării, care are în subordine Compania Naţională de Investiţii, lămurea clar problema locaţiei sălii polivalente de 16.000 de locuri care se va construi la Timişoara: autorităţile locale şi judeţene trebuie să cadă de acord asupra unei singure locaţii! Încă din vara anului 2016, locaţia viitoarei săli polivalente este sursă de conflict între PSD şi PNL.


Ambele partide prin primărie și CJ Timiș au trimis un total de trei locații, acuzând public că CNI nu ia o decizie! Fals! De ce nu are Timişoara sală polvalentă? Nu, nu pentru că CNI nu dă bani, ci pentru că politicienii aleși în funcții de conducere NU pot alege o locație din cauza orgoliilor.

Manipularea e pe toate planurile. Profitând de aversiunea timișorenilor față de olteni,  deja dusă la rang de artă, ni se induce ideea că CNI face investiții doar în Oltenia. Și, desigur, noile stadioane construite în zona de sud confirmă asta. Merită însă spus că la Cluj-Napoca 70% din finanțarea pentru construirea stadionului Cluj Arena a venit de la Consiliul Județean Cluj. Cât despre sala polivalentă din același oraș, aceasta a fost realizată integral cu bani de la bugetul local al Clujului. Nu, stimați timișoreni, nu toate investițiile din țară s-au făcut cu bani de la CNI și pe criterii politice. Se poate și fără bani de la nivel central. Dar pentru asta trebuie să ai primar și șef de CJ care luptă pentru interesele orașului, capitol la care, realitatea o arată, Timișoara e repetentă. Da, Timișoara are și ea o polivalentă de 3.000 de locuri. Iar pentru faptul că e în șantier de opt ani de zile or fi de vină craiovenii care au stadion nou sau, nu-i așa, guvernele PSD!

1 COMENTARIU

  1. Orgolii si lupte politice mai mult de fatada. Cel putin in Consiliul Local la Timisoara Robu si PSD voteaza cot la cot la aproape orice decizie.
    Opozitia PSD in Timisoara e ca si opozitia PNL la nivel judetean/national – de fatada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.