Clubul UTA vrea să interzică accesul fanilor timișoreni care și-au luat bilete...

Clubul UTA vrea să interzică accesul fanilor timișoreni care și-au luat bilete în plus la derby. Reacția lui Sebastian Novovic, liderul suporterilor ASU Poli

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Derby-ul Vestului se anunță din nou aprins după ultimele discuții în jurul biletelor suplimentare achiziționate de galeria timișoreană. Clubul UTA a anunțat sec că va permite accesul a doar 70 de fani vizitatori. Suporterii lui ASU Politehnica sunt deciși să meargă însă în continuare în număr mare la Șiria deoarece susțin că e ilegal să le fie interzis accesul pe arenă în condițiile în care dețin tichete.

”Pentru a evita aglomerația la intrarea la meci sau preîntâmpinarea oricăror situații nedorite, clubul UTA îi invită pe toți spectatorii să vină din timp la stadionul ”Otto Greffner”. Porțile se deschid la ora 15:30, iar spectatorii sunt rugați să aibă asupra lor act de identitate.

În calitate de organizatori ai meciului, îi înștiințăm pe susținătorii clubului ASU Poli Timișoara că vom permite accesul la stadion doar celor 70 de suporteri care au beneficiat de numărul de bilete alocat conform ROAF, adică 5% din capacitatea totală a stadionului ”Otto Greffner”, chiar dacă aceștia, prin diverse metode, au intrat în posesia unui număr mai mare de bilete decât cele alocate.


Această măsură este luată pentru siguranța tuturor spectatorilor prezenți la meci”, se arată în comunicatul clubului UTA.

”Eroarea le aparține”

Suporterii timișoreni au achiziționat zilele acestea mai multe bilete, peste numărul oferit de organizatori, direct de la Arad. Ei se bazează pe faptul că unui spectator cu bilet nu i se poate interzice accesul, indiferent de culorile pe care le susține. Deși micuță, arena din Șiria i-ar putea găzdui pe bănățeni într-un alt sector, mai încăpător, departe de susținătorii gazdelor. Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria, consideră că e o greșeală a organizatorilor dacă aceștia doreau ca ei să vină doar în număr de 70 la Șiria.

”Noi mergem la meci, ei nu au cum să interzică accesul oamenilor cu bilet atâta timp cât nu au nicio bază legală. Noi am informat atât reprezentanții clubului UTA, cât și Jandarmeria că vom veni, avem un număr de 350 de bilete. E strict greșeala clubului UTA. Sunt condiții, se pot asigura (…) Noi toți mergem împreună. Există soluții să stăm toți în stadion și soluția e să ni se dea peluza opusă galeriei arădene… altfel oamenii vor merge în tribună. Reprezentanții Jandarmeriei știu că nu pot interzice oamenilor cu bilet accesul în stadion. Din motive de siguranță cea mai bună soluție e să stăm grupați. De acum încolo e problema clubului UTA și a Jandarmeriei cum vom sta pe stadion”, a declarat Sebastian ”Mihalcea” Novovic pentru Pressalert.ro.

Partida UTA – ASU Poli se dispută mâine, de la ora 17.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.