Timișoara rămâne tărâmul țânțarilor și șobolanilor. Primăria nu a semnat contractul pentru...

Timișoara rămâne tărâmul țânțarilor și șobolanilor. Primăria nu a semnat contractul pentru dezinsecție și deratizare

0
DISTRIBUIȚI

Sezonul cald începe, la Timișoara, cu vești proaste. Și anul acesta vom fi invadați de  ţânţari, insecte şi rozătoare. Asta deşi, în 2017, Primăria Timişoara a câştigat procesul intentat de compania Romprest în 2014 privind licitaţia pentru dezinsecţie şi deratizare, ceea ce însemna că municipalitatea este liberă să găsească o altă firmă pentru acest serviciu.


Cu toate acestea, nu există încă un contract semnat în acest sens. Deși primarul Timișoaei Nicolae Robu anunța, la începutul anului că va da contractul, prin încredințare directă, firmei Horticultura, reprezentanții primăriei anunță acum că vor organiza totuși o licitație pentru dezinsecție și deratizare. City managerul Robert Kristof a explicat, pentru PRESSALERT.ro, că licitaţia pentru contractarea de servicii a fost postată pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice şi că termenul pentru deschidere este 30 mai, cu precizarea că și Horticultura este binevenită să participe.

În 2015, 2016 şi 2017, Primăria Timişoara nu a plătit servicii de dezinsecţie şi deratizare.  La începutul acestui an, primarul Nicolae Robu anunţa că activitatea de dezinsecţie şi deratizare va fi cedată către Horticultura prin delegare directă, după ce primăria a câştigat procesul intentat de Romprest.

„Nu mai suntem legaţi de procesul care ne-a ţinut pe loc trei ani. Am câştigat pe loc procesul şi, prin urmare, o să avem deratizare şi dezinsecţie, se va face prin delegare directă desemnarea contracului. Vom da serviciul către Horticultura. Nu mă pricep în domeniu, nu ştiu, dar Horticultura oricum se ocupă de spaţii verzi unde sunt şi insectele, şi rozătoarele”, a declarat primarul Nicolae Robu, la finele lunii februarie a acestui an.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.