Primăria Timișoara ar putea accesa sute de milioane de euro, bani europeni,...

Primăria Timișoara ar putea accesa sute de milioane de euro, bani europeni, dar n-o face. Ce spune Maria Grapini despre primarul Robu VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Maria Grapini acuză Primăria Timișoara de lipsă de interes atunci când vine vorba de relația pe care o poate lega cu Parlamentul European. Grapini a fost invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a dezvăluit cum reprezentanții locali au ignorat o mână întinsă venită din partea UE.

„M-am luptat foarte mult ca Timișoara să fie într-un consorțiu la nivel european, pentru eficientizarea transportului urban. Am insistat la primărie să se semneze acel document. Era nevoie doar de o semnătură, însă nimeni din partea primăriei nu a venit la Bruxelles. În acel consorțiu ar fi fost primii care ar putea să afle lucruri ce nu se cunosc. Există anumite fonduri care pot fi luate direct de la UE. Dacă era în consorțiu putea să aibă imediat informația, să ia din experiența altor state”, a spus Maria Grapini, aflată în studioul HDV. Nu a fost singura dată când Primăria Timișoara a avut o astfel de atitudine. „Prin ’90 s-a făcut o înfrățire cu un oraș din Franța, care acum are o primăriță ce dorea să reînnoiască acest protocol.


Am rugat primăria în acest sens, însă nu am primit un răspuns nici acum”, a declarat Grapini.

Membra Parlamentului European a fost, de altfel, ignorată și în mod direct de primarul Nicolae Robu. „L-am sunat de nenumărate ori, nu mi-a răspuns niciodată. I-am trimis mesaj că se asfalta pe ploaie, spre exemplu, însă nu a avut nicio reacție. Practic, domnul Robu, fiind în al doilea mandat, consideră că nu are nevoie de nicio altă părere. E păcat că e așa. Eu cred că trebuie să ții legătura cu oamenii care nu au niciun fel de interes să îi facă rău Timișoarei. Voi încerca să promovez orașul, să îl ajut. Domnul Robu s-a transformat mult. Nu ține cont de părerea celorlalți și e surprinzător, fiind profesor universitar. Aveam așteptări să știe să lucreze în echipă, să prioritizeze lucrurile”, a opinat Maria Grapini.

Europarlamentarul a spus că dinspre Primăria Timișoara nu a existat nicio solicitare în ceea ce privește banii europeni. „Niciodată nu au solicitat ceva. Au venit, în schimb, alte instituții, medici, universități. Timișoara are arondate fonduri în valoare de 360 de milioane de euro dinspre UE și nu i-a cheltuit. Am luat liste de la Ministerul Fondurilor Europene să văd cât are Timișoara. Trebuie să îi folosească în perioada 2014 – 2020, însă nu o face. Turda a atras fonduri de peste 350 de milioane de euro la nivelul ei. L-am felicitat pe primarul de acolo, dar mi-ar fi plăcut să fie astfel la Timișoara”, a specificat Grapini.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.