Grevă de avertisment la o companie multinațională din Timişoara

Grevă de avertisment la o companie multinațională din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Angajaţii unei companii multinaționale cu filială în Timişoara au ieşit joi în faţa sediului în cadrul unei greve de avertisment. Decizia salariaţilor Honeywell reprezentaţi de Sindicatul IT vine după ce negocierile dintre organizaţie şi managementul firmei au eșuat.

Cele două părţi erau de mai mult timp în negicieri pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă.


În urmă cu mai mult de o săptămână cele două părţi au luat parte la întâlnirea legală mediată de cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, la etapa concilierii. Deşi au fost mai multe runde de discuţii părţile nu au ajuns la un numitor comun. În consecinţă, au fost consultaţi membrii de sindicat şi a fost decisă declanşarea grevei de avertisment.

Joi, la orele prânzului, angajaţii au ieşit în faţa sediului timişorean al societăţii, protestul fiind programat să dureze o oră şi jumătate.

Negocierile purtate se referă la semnarea unui nou contract colectiv de muncă. Cele două părţi au avut mai multe discuţii, a avul loc şi etapa legală a concilierii, dar cum nu s-a ajuns la un numitor comun în privinţa solicitărilor s-a trecut la următoarea etapă a protestului, greva de avertisment.

Unitatea timişoreană are activităţi în domeniul cercetării, dar şi al producţiei, aici lucrând în jur de 240 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.