ACS Poli a retrogradat după ce a învins la Chiajna. Bănățenii au...

ACS Poli a retrogradat după ce a învins la Chiajna. Bănățenii au trăit în două rânduri iluzia salvării. Un penalty controversat a decis totul

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli nu a mai primit vești bune de pe alt stadion în ultima etapă a acestui play out. Timișorenii au retrogradat oficial în eșalonul secund deși au învins-o la Chiajna pe Concordia cu 1-0. Juventus le-a oferit bănățenilor în două rânduri iluzia salvării prin intermediul locului de baraj. Bucureștenii au remizat dramatic cu FC Voluntari (2-2) după ce au deschis scorul și după ce au condus apoi temporar formația lui Mutu când mai erau doar cinci minute din meci. Penalty-ul care a decis totul e unul controversat.

Pe un fond foarte pesimist, ținând cont că Voluntariul trebuia să piardă pe propriul stadion cu Juventus, ACS Poli a început meciul de la Chiajna cu o serie de ”noutăți”. Smaranda, fără meci bifat în campionat, a intrat în poartă, Zaluschi a jucat și el puțin iar pe bancă au fost așezați nu mai puțin de trei juniori absolut noi în condițiile în care s-au înregistrat deja multe plecări și absențe din motive mai mult sau mai puțin sportive.

Drăghici a dat primul semnal în Ilfov că el și colegii săi mai speră. A trimis bine cu capul în minutul 5, dar pe direcția lui Caparco. Concordia părea apoi să treacă la timonă. În minutul 12 Smaranda a fost întrebuințat de Grădinaru, mingea a fost respinsă până la Ronaldo Deaconu, al cărui șut putea însemna 1-0 dacă Șeroni nu salva și această minge.

Minutul 22 aduce primele raze de speranțe în tabăra oaspete.


Zaluschi cade în duel cu Bucșa, după ce a fost ținut și arbitrul Marius Avram acordă penalty. Artean execută pe mijloc și portarul atinge mingea cu piciorul, insuficient însă pentru a bloca deschiderea scorului.

Salvați la pauză

La acest scor tot Voluntariul era avantajat, dar o mică surpriză se produce pe arena ”Anghel Iordănescu” în minutul 39. ”Gazda” Juventus a deschis scorul prin Florin Ștefan. Ilfovenii pregătiți de Adrian Mutu au dominat prima parte și au avut o ocazie uriașă în minutul 43, dar la pauză timișorenii erau pe loc de baraj iar elevii fostului interist picați direct.

Minunea nu durează însă decât 18 minute (32 dacă socotim și pauza), căci, la reluare, Voluntariul a reușit să egaleze prin Bălan la o fază la care și-a adus contribuția și bănățeanul Ivanovici. La acest scor ACS Poli cobora din nou în bezna B-ului. Veste care a circulat probabil rapid și pe terenul de la Chiajna, căci în minutele următoare execuțiile elevilor lui Rică Neaga au lăsat de dorit.

Final incredibil

Minutul 85 aduce însă o nouă lovitură la Voluntari. Alexandru Ilie face 2-1 pentru Juventus și o readuce pe ACS Poli în cărți pentru ”dubla” cu Chindia. Peste doar două minute însă Cernat centrează într-un adversar. Colțescu indică punctul cu var deși pe reluări se vede că mingea vine în coastele jucătorului bucureștean. Tot fostul dinamovist Cernat execută, portarul respinge însă o face în propria poartă și-i trimite pe elevii lui Neaga în aceeași agonie de mai devreme.

Până la urmă ACS Poli pică și are un viitor destul de incert, în timp ce Voluntariul va juca barajul cu Chindia Târgoviște, în care e favorită clară.

Concordia Chiajna: Caparco – Nivaldo, Albu, Marc, Bărboianu – Bucșa, Deaconu (84 Panait) – Grădinaru (65 Bumba), Cristescu (cpt.), Bawab – Pena. Pe bancă: Vitkauskas – Babic, Enza-Yamissi, Cioablă, Patache. Antrenor: Ionuț Badea.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Melinte, Cânu (cpt.), Șeroni, Raț – Artean, Enescu – Munteanu, Zaluschi (90+1 L. Oprea), Bîrnoi (81 Velcotă) – Drăghici. Pe bancă: Straton – Cochintu, Bonda, Kecskes, Dorobanțu. Antrenor: Adrian Neaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.