DNA a cerut documente Prefecturii Timiș într-un dosar penal legat de transferul...

DNA a cerut documente Prefecturii Timiș într-un dosar penal legat de transferul unui teren, în 2012 UPDATE Ce spune Eugen Dogariu, prefect al județului la acea vreme

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii anticorupție au solicitat, în această săptămână, mai multe documente de la Prefectura Timiș. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă transmis astăzi, care arată că în baza acestor acte solicitate de DNA, în anul 2012 a fost realizat un transfer din județul Arad către Timiș a unui teren de aproape 1.000 de hectare.

“Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție a solicitat Instituției Prefectului Județul Timiș documentele în baza cărora, în anul 2012, a fost realizat un transfer din judeţul Arad către judeţul Timiş, aceste documente fiind necesare într-un dosar penal din anul 2015.


Transferul în cauză a fost realizat la solicitarea Comisiei Județene de Fond Funciar Arad, la propunerea comisiei locale a comunei Felnac, și are ca obiect o suprafață de teren de 999,90 hectare, aflat în administrarea Administrației Domeniilor Statului pe raza comunei Giera”, arată Prefectura Timiș.

UPDATE Prefectul de Timiș de la vremea respectivă, Eugen Dogariu, spune că procedura a fost respectată. “Într-adevăr, în anul 2012 a fost un transfer de anexă, nu de terenuri din Arad în județul Timiș. Era o solicitare din partea Comisiei Județene Arad către Comisia Județeană Timiș pentru transferarea unor anexe pe un teren administrat de ADS. Eu știu că era totul în regulă. Ce nereguli sunt urmează să vedem, dar eu știu că totul a fost în regulă, pentru că în comisia de fond funciar, la momentul la care am ajuns eu, pentru că procedurile erau inițiate înainte de a ajunge eu, la referatul făcut de colegii din Prefectură știu că era totul în regulă”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Eugen Dogariu, fost prefect de Timiș în anul 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.