A început BAC-ul. Peste 4.000 de liceeni din Timiș susțin proba scrisă...

A început BAC-ul. Peste 4.000 de liceeni din Timiș susțin proba scrisă la Limba Română

0
DISTRIBUIȚI

Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a. Astăzi au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, la prima sesiune a „examenului maturității” s-au înscris 4.267 de candidați, care susțin, astăzi, proba scrisă la Limba Română.


Dintre aceștia, 3.706 provin din promoția actuală, iar restul, din promoțiile anterioare.

Liceenii care s-au prezentat la prima probă a examenului de Bacalaureat au primit subiectele în jurul orei 09.00 și au la dispoziție trei ore pentru a le rezolva. La fel ca în anii precedenți, toate sălile de examen sunt dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio.

Potrivit calendarului făcut public de Ministerul Educației, marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.