Lovitură de peste 7 milioane de lei, pusă la cale de angajații...

Lovitură de peste 7 milioane de lei, pusă la cale de angajații unei firme din Timișoara. Ce greșeală i-a dat de gol

0
DISTRIBUIȚI

Şase persoane sunt acuzate de DIICOT că au încercat să fure suma de 7.200.000 de lei din conturile unei societăți comerciale situat pe Calea Lipovei din Timişoara. Metoda la care au apelat este una ridicolă.

Trei dintre ei sunt angajaţi ai societăţii comerciale pe care au încercat să o prăduiască, iar ceilalţi trei sunt angajaţii firmei de pază menite să asigura paza obiectivului.


În baza angajării, cei trei aveau acces la un cod PIN care putea fi folosit pentru transferul banilor dintr-un cont într-un alt cont selectat. Derizoriul cazului este şi mai accentuat, întrucât aceştia, folosind POS-ul din societatea comercială unde erau angajaţi, încercau să transfere sumele pe un card expirat din 2016, deţinut de unul dintre complici. Pe parcursul a trei zile, în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2017, cei şase au avut nu mai puţin de 22 de încercări, însă niciuna dintre tranzacţii nu au fost efectuate din cauza faptului că valabilitatea cardului era expirată.

După ce au observat tranzacţia blocată, reprezentanţii magazinului au cerut ajutorul poliţiştilor de la Crima Organizată. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată. În cadrul dosarului sunt cercetate şase persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani.

Unul dintre cei implicaţi, persoană în vârstă de 24 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.