Polițist reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență...

Polițist reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență UPDATE Ce operațiune importantă a DIICOT a deconspirat

0
DISTRIBUIȚI

Un polițist de la IPJ Timiș a fost reținut astăzi de procurorii DNA Timișoara. Investigațiile au plecat de la o informație că agentul Adrian Sav, în vârstă de 30 de ani, a solicitat bani promițând că va putea să intervină în dosare penale în care era delegat de DIICOT. Acesta a cerut inițial 10.000 de euro, iar ulterior a primit 1.000 de euro și aproximativ 4.000 de lei, conform primelor informații. Polițistul a refuzat să facă declarații când a fost dus la audieri la sediul DNA Timișoara.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE După ce a fost reținut de DNA, agentul a fost dus pentru audier și la sediul DIICOT Timișoara. Procurorii anti-mafia îl aveau în vizor de mai mult timp și, cu ajutorul unor investigatori, au reușit să adune probe care au scos la iveală faptul că agentul vindea orice informație pentru bani.


De asemenea, la socilitarea infractorilor agentul verifica în baza de date diferite persoane.

Sav este cel care, cu o zi înainte de declanșarea perchezițiilor în cazul grupării de hoți care ataca locuințe de lux, condusă de Ioan Mihălțan și Adrian Bolbos, a fost cel care, printr-un intermediar, i-a avertizat că urmează să fie ridicați și percheziționați. După ce au primit semnalul, suspecții au dispărut de la locuințele lor, unul dintre ei lăsând, „la mișto”, mâncarea pe masă. Pentru acest pont, agentul a fost recompensat cu 300 de euro.

Ulterior, acesta a mai livrat și alte ponturi, primind sume între 300 de lei și 200 de euro. Agentul a fost reținut pentru luare de mită, divulgare de informații nedestinate publicului și favorizarea făptuitorului.

UPDATE 2 Faptele au fost comise atât în perioada în care inculpatul era polițist în cadrul IPJ Timiș – Serviciul de Investigații Criminale (până în toamna anului 2017), cât și la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

„Inculpatul, în calitate de polițist în cadrul I.P.J. Timiș, avea acces la majoritatea dosarelor instrumentate la nivelul serviciilor unde a activat (S.I.C., respectiv S.I.C.E.), poziție din care obținea diferite informații din respectivele dosare, cu referire la existența în anumite locații a unor sume de bani sau bunuri valorificabile, informații pe care le divulga către apropiații din mediul infracțional local. În schimbul acestor informații, inculpatul solicita un procent de până la 30% din sumele obținute în urma derulării unor spargeri în locațiile indicate. Frecvența cu care inculpatul furniza astfel de date nepublice era săptămânală”, au transmis anchetatorii printr-o notă de presă. Procurorii DIICOT au beneficiat de sprijinul DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.