Timișoreni revoltați că primăria vrea să desființeze spațiul verde și să taie...

Timișoreni revoltați că primăria vrea să desființeze spațiul verde și să taie copaci, în centrul orașului. Ce vor să facă

0
DISTRIBUIȚI

Continuă “defrișările” în forță la Timișoara. Nicolae Robu a anunțat, ieri, pe contul său de Facebook, că va apărea o nouă bandă de circulație în sensul giratoriu din Piața Mărăști, dar și pe căile de acces spre intersecție. În aceste condiții, ieri, pista dublă de biciclete de pe str. Alexandru Ioan Cuza, care leagă Piața Mărăști cu Consiliul Europei, din fața Parcului Botanic, a fost spartă. Primarul Timișoarei a explicat că pista nu va fi însă desființată, ci va fi “un pic” mutată.

“Stimați bicicliști, aveți răbdare! În cadrul lucrărilor de modernizare și mai bună funcționalizare a intersecției Mărăști, se va crea o bandă auto în plus în girație și pe căile de acces incidente la ea. Scopul este un nou plus în fluidizarea traficului, un plus considerabil. În acest context, inevitabil, pista de biciclete de pe str Al.I. Cuza, tronsonul din vecinătatea intersecției Mărăști, va fi afectată pe parcursul lucrărilor, dar nu se va desființa; doar că va fi un pic mutată!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Doar că între pista de biciclete și carosabil există și un spațiu verde pe care se află și mai mulți copaci, majoritatea plantați recent, care vor fi tăiați, în condițiile în care municipalitatea vrea să realizeze o nouă bandă de mers pe str. Alexandru Ioan Cuza.

Primarul Timișoarei a fost întrebat de un internaut dacă pomii vor dispărea, transmițându-i primarului că “aveți o atracție deosebită pentru copaci și spațiu verde”. “Presupun că n-ați observat câți copaci au fost plantați pe lângă gard… S-a întâmplat datorită atracției mele deosebite pentru copaci și spațiu verde! Numai cineva cu mintea umbrită nu vede cât spațiu verde adevărat și câți copaci în plus au apărut în Timișoara de când sunt eu primar”, i-a răspuns Nicolae Robu timișoreanului revoltat, evitând să dea un răspuns concret.

Revoltați de decizia municipalității de a tăia copacii și a desființa spațiul verde, mai mulți timișoreni intenționează să păzească pomii.


Astfel, a fost creat pe Facebook evenimentul “Robu! Nu mai tăia copacii!”. “Primarul Timișoarei vrea să asfalteze zona verde din Mărăşti (pe A.I. Cuza), numai că există și o mică problemuță, zona aia este cuprinsă în Cadastrul Verde, nu că ar avea prea multă importanță! Dacă nici acum nu luăm atitudine, chiar nu mai avem voie să comentăm! Încercăm să ne organizăm în ture și să păzim copacii”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului, care se va desfășura începând de astăzi.

Foto: Facebook Robu trebuie să plece

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.