ACS Poli a învins Ghiroda pe ”treimea” finală. Alex Popovici, marcator într-un...

ACS Poli a învins Ghiroda pe ”treimea” finală. Alex Popovici, marcator într-un meci în care timișorenii au folosit încă un nou sosit, de la Chiajna GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Formația pregătită de Ionel Ganea a disputat primul amical după revenirea din cantonament. ACS Poli s-a impus în fața divizionarei C din Ghiroda cu 3-0, dar până la pauză Golda și compania nu reușiseră să-i învingă pe Gakos și Andrei Filip. Revenit în echipă, cel puțin deocamdată, Alex Popovici a semnat o dublă. Timișorenii au mai luat între timp un jucător, pe tânărul Giani Stere, de la Chiajna, folosit astăzi pe final alături de alte nume noi.

Pe tot mai cocheta arenă ”Emilian Pavel” de la Ghiroda, ACS Poli a întâmpinat o opoziție dârză în prima parte. În minutul 13 Golda a scăpat spre poartă, dar Gakos a scos cu piciorul. Peste alte șapte minute portarul cu origini elene a avut un reflex excelent la reluarea din apropiere a lui Mutu. În fine, când nu s-a opus portaru, mingea a întâlnit bara, așa cum s-a întâmplat la încercarea lui Codrea din minutul 38. Fază urmată de șutul lui Haruț, puțin pe lângă vinclu.

La reluare portarul Filip s-a opus lui Codrea (min. 53), pentru ca apoi Golda (65) să rateze și cu al treilea portar, juniorul Trifon, sosit chiar de la ACS Poli la gazde. Garnitura Ghirodei din partea a doua a cedat în cele din urmă în minutul 67 când Popovici a trimis excelent din afara careului, fără speranțe și pentru un goalkeeper ceva mai experimentat. Cu șapte minute înainte de final Sergiu Românu, un junior din propria pepinieră, a trimis în fața porții, de unde Dorin Codrea a făcut simplu 0-2. Scorul a fost închis de execuția superbă a lui Popovici din minutul 90, mingea fiind bine plasată în colțul din stânga lui Trifon.

Pentru ACS Poli va mai urma o verificare sâmbătă, probabil de la ora 12.00, când e de așteptat ca Ghiroda să le întoarcă vizita timișorenilor.

CSC Ghiroda: Gakos – Semeniuc (30 An. Filip) – Semeniuc, Vasiliu, Gavriluță, Horcea – Mancaș, Giuricici, Țugui, Ciobanu – Jichici, Totic (repriza I). An. Filip (60 Trifon) – Holovcici, Hotca, Onyema, Mancaș – Berivoiescu, Buzdugan, Saizu, Țugui – Bodochi, Sârbu (repriza II). Antrenor: Remus Steop.

ACS Poli: Smaranda (33 Curileac) – D. Filip, Bocșan, Mutu, Dumbravă – Haruț – Mrkela, De la Rosa, Bîrnoi (29 D. Codrea), Velcotă – Golda (repriza I). Curileac (61 M. Contra) – B. Străuț, Basic, Bocșan (76 Stan), Podină – Haruț (75 S. Românu) – Motreanu, D. Codrea, Bîrnoi, Popovici – Golda (76 Stere). Antrenor: Ionel Ganea.

Stere, semnat, și alte semne de întrebare

ACS Poli are un nou jucător de azi, pentru faza ofensivă. Tânărul Giani Stere (20 de ani), de la Concordia Chiajna, s-a alăturat pentru trei ani de zile timișorenilor. În rest, sunt semne de întrebare legate de spaniolul Marc de la Rosa, care nu a impresionat. Pe final a fost folosit și Daniel Stan (ex-Luceafărul) în centrul apărării. Așa cum era de așteptat la amical nu și-a făcut apariția Vlad Dragomir, care s-a pregătit zilele acestea pe Bega și caută variante ”afară”. De la oaspeți au lipsit Melinte și Drăghici, ambii cu probleme medicale.

Cei de la ACS speră să-l convingă pe Popovici să rămână, mai ales după prestația de azi, salutată chiar de primarul Nicolae Robu, aflat la arenă. ”A fost un antrenament bun, nu vrem să demonstrăm nimănui cât de buni suntem noi acum. Îi mulțumim (n.r. Popovici) că s-a alăturat echipei, sperăm să se rezolve cât mai curând situația lui și să ne ajute așa cum a făcut-o și astăzi. Sperăm să se ajungă la o rezolvare, să fie bunăvoință din ambele părți… Ne-ar mai trebui un atacant și doi mijlocași ofensivi, sperăm să-i aducem cât mai curând”, a spus Ovidiu Petre, directorul sportiv al timișorenilor.

Legat de ”telenovela” vestiarelor Petre a precizat că ”nu s-a decis nimic, așteptăm o rezolvare a situației.


Momentan suntem la stadion, ne facem treaba, nu știm ce o să fie, ar fi normal să se rezolve”. Astfel, ACS Poli se pregătește normal la ”Dan Păltinișanu”, deocamdată. Clubul timișorean a fost informat că meciul cu Farul, de la Constanța, din prima etapă, va avea loc sâmbătă, 4 august, de la 13.30.

Noutăți multe au fost și la gazdele de Liga a III-a, care din nou sezon se vor numi CSC Ghiroda, de la Clubul Sportiv Comunal Ghiroda-Giarmata Vii. Pe lângă nigerianul Eric Onyema (12.10.1995), sosit din Muntenegru, timișenilor li s-au alăturat și nume cu experiență pentru acest nivel. Andrei Țugui (ex-Ripensia) și Marco Giuricici (ASU Poli). De asemenea se pare că și Alexandru Baranyi va reveni la echipă după un periplu județean la ACS Poli și Fortuna Becicherecu Mic. ”Încă nu avem lotul definitivat, în repriza a doua au jucat câțiva băieți care nu se știe dacă vor rămâne. Avem mare nevoie de încă un atacant, a revenit Alex Baranyi, și cred că doi mijlocași laterali pentru că la mijlocașii centrali avem dubluri pe post. Va fi dificil, sunt echipe care s-au întărit, precum Reșița, au planuri de promovare, Sebișul s-a bătut mereu la primele locuri, Dumbrăvița va fi o nucă tare. Sperăm să ne punem fizic și tactic la punct, mai e timp și sperăm să facem o surpriză plăcută, să ne clasăm mai sus ca data trecută”, a explica ”secundul”-preparator fizic al echipei, Alexandru Albert. Pe 1 august Ghiroda are meci oficial cu Fortuna Becicherecu Mic în turul I al Cupei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.