Robu, despre mandatul scurt al lui Supuran la STPT: “Nu a fost...

Robu, despre mandatul scurt al lui Supuran la STPT: “Nu a fost normal ca timp de șapte săptămâni să nu mă informeze despre nimic”

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu nu a dorit, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la primărie, să ofere prea multe informații despre motivele pentru care Sorin Supuran a fost demis din funcția de director interimar a Societății de Transport Public Timișoara, vineri. Asta deși a susținut că a fost informat cu privire la ceea ce s-a întâmplat în interiorul instituției.

Întrebat de către jurnaliști ce părere are că Sorin Supuran a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că va contesta decizia de revocare din funcție, primarul Robu a precizat că cei din consiliul de administrație nu au făcut nicio ilegalitate.

“Cunosc exact ce s-a întâmplat, dar nu vreau să comentez prea mult. Acolo, după cum știm cu toții, a fost numită o echipă interimară, atât la nivelul conducerii operative, cât și la nivelul consiliului de administrație. I-am asumat ca echipă atât pe domnul Supuran, cât și pe domnul Bitea, ca director general, respectiv ca director general adjunct, cât și pe membrii interimari ai consiliului de administrație. Ei aveau cu toții obligația să se comporte ca și componenți ai aceleași echipe. Când îți obții o anumită poziție printr-un concurs, prin zbatere proprie, atunci poți să ai o anumită abordare. Când ajungi într-o anumită poziție, asumat de altcineva, e o altă abordare pe care poți să o ai. Echipa nu a funcționat așa cum ar fi trebuit să funcționeze, atât vă pot spune. Nu intru în detalii. În privința legalității, un consiliu de administrație numește și revocă o persoană aflată într-o poziție de conducere interimară. Nu văd unde ar fi problema de legalitate. În ceea ce privește etica deciziei, nu a fost corect să se ia o decizie în absența celui vizat. Asta am spus-o vineri, le-am spus-o și celor care au luat decizia și o spun și acum, pentru că eu nu îmi schimb principiile. Modul în care domnul Supuran reacționează în urma a ceea ce s-a întâmplat nu cred că este cel mai onorant și mai departe nu vreau să comentez”, a afirmat Nicolae Robu.

Întrebat dacă decizia ca Sorin Supuran să fie demis de la conducerea STPT de colegii săi liberali din consiliul de administrație nu arată o fractură în PNL, Nicolae Robu a precizat că nu este așa, doar că cei care au fost numiți în cadrul instituției ar fi trebuit să “lucreze într-o altă manieră”.

“Au fost numiți ca o echipă, fără a exista niciun fel de umbră de tensiune între ei. Ar fi trebuit, acesta a fost punctul meu de vedere pe care l-am transmis consiliului de administrație înainte de ședința de vineri, prin consilierul meu personal, Cătălin Iapă, le-am spus că e potrivit să anuleze acea dispoziție de delegare a semnăturii, a răspunderii de director general către Leo de Maio, consilierul personal al domnului Supuran, e ilegal să se întâmple așa ceva. Le-am spus că e în regulă să anuleze acea dispoziție, dar le-am spus atât, puteți să-i spuneți domnului Supuran, având în vedere nemulțumirile pe care le exprimați, că va trebui să purtăm împreună o discuție și că sigur va trebui o revizuire de atitudine. Nu e potrivit să fie demis în absența sa, am spus-o textual. Ei, în ședință, tensiunile au escaladat, oamenii s-au radicalizat și au luat această decizie. Și au asumat această decizie contrar cu ceea ce le-am spus eu. Ei nu sunt în subordinea mea, repet.


E vorba de o asumare și eu aș fi vrut să avem o discuție în care să clarificăm lucrurile”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei l-a criticat, astăzi, pe Sorin Supuran pentru faptul că în cele șapte săptămâni în care a condus STPT nu i-ar fi dat niciun telefon pentru a-l informa cu privire la situația în care se află instituția.

“Nu a fost normal ca timp de șapte săptămâni domnul Supuran să nu mă informeze despre nimic, să nu-mi dea niciun telefon, să-și propună majorarea salariului la 20.000 lei, în condițiile în care angajații erau cu restanțe salariale. El ar fi trebuit să îmi spună că muncește mult și că ar merita un salariu mai mare și eu i-aș fi spus prietenește că nu este potrivit acum. Nu vreau să aduc niciun reproș și nici nu vreau să dau replici. Evident că sunt restanțe ale primăriei către RATT și de aceea nu pot fi plătite salariile la zi. Nu e nicio dezvăluire, că domnul Supuran vorbește despre asta, știe toată lumea”, a explicat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a mai precizat că STPT a transmis, vineri, un comunicat de presă scris “prost”, prin care era anunțat faptul că Sorin Supuran a fost demis din funcție, unul dintre motivele invocate fiind “neplata salariilor la timp”.

“V-am spus și vineri că este o prostie, a fost un comunicat scris prost. Eu sunt corect și am spus că nu e vina domnului Supuran că nu s-au plătit salariile la timp. Este rezultatul devierii unor sume uriașe, 25 de milioane de lei până acum, către ANAF, în loc să meargă către angajați. Sunt multe motive și nu pot fi făcute publice, pentru că ar face rău și persoanelor implicate, începând cu domnul Supuran, ca să fie foarte limpede. Aici nu este o miză nicio persoană, ci miza este calitatea serviciilor de transport. Nu e domnul Supuran o miză pentru timișoreni, nu-i domnul Buboi, nu-i domnul Bitea, miza este cu totul alta. Eu nu am nimic de împărțit cu niciunul. De la toți așteptam fair play în raport cu mine, nu am prea văzut acest fair play, dar nu-i nimic, nu e prima dată, eu la capitolul acesta sunt campion, de a investi încredere în oameni și a fi dezamăgit apoi de ei”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că, în fiecare săptămână, va organiza o ședință operativă cu conducerea STPT și a precizat că o persoană aflată la conducerea unei instituții publice, dincolo de ce știe să facă, trebuie să relaționeze bine cu oamenii.

Edilul a evitat să comenteze faptul că președintele interimar al consiliului de administrație al STPT, Cosmin Ligius Buboi, a luat BAC-ul la 37 de ani, iar Nicolae Bitea, noul director al instituției, este specialist în agricultură, precizând doar că “domnul Supuran știți ce specializare universitară are? Întâmplarea face că au absolvit aceeași universitate. Managementul este o știință în sine și o artă în sine. Unii sunt cu abilități manageriale înnăscute și au făcut dovada de performanțe manageriale fără școală, au făcut artă din management, iar sigur că atunci când abilitățile înnăscute se combină cu o educație, rezultă un alt nivel de management. Pe dvs. vă preocupă foarte mult niște persoane, pe mine nu mă preocupă în niciun fel, pe mine mă interesează calitatea serviciilor pentru timișoreni. Nu știu de ce sunteți atât de iritați, chiar este suspectă această iritare. În fiecare săptămână voi avea o ședință operativă cu un board pe care l-am cerut la STPT. Am cerut să se constituie un board, nu eu aleg persoanele, ci vreau să existe în fiecare săptămână o întâlnire cu mine. (…) Domnul Supuran a fost numit director general la STPT pentru că a avut susținerea mea. Eu răspund în fața cetățenilor de modul în care funcționează sistem de transport public al Timișoarei, nu instituțional. Trebuie să înțelegeți că dincolo de competențele profesionale ale unui om, dincolo de ce știe să facă cineva, în momentul în care are răspunderi înalte în sectorul public trebuie să știe să relaționeze cu oamenii și să înțeleagă că e o mare diferență între a fi pe propria moșie și a fi pe moșia publică. E o mare diferență și unii nu înțeleg asta”.

2 COMENTARII

  1. Calculele sint simple. În 2012 adolescentul asta intarziat a plecat cu 0 datorii si pe RATT pentru ca i le-a plătit Guvernul Poanta (160 milioane lei a fost suma plătită de guvernul care „nu a facut nimic pentru Timisoara”, doar pentru Timisoara din 200 milioane alocate județului Timiș. Culoarea politică nu are importanta pentru ca sunt decizii strict administrative). Asa ca situatia in 2018 in care se afla toate societățile de interes local si care prestează servicii întregii populații se datorează exclusiv acestui imberb de robu. Unica problema a acestui oras are un singur nume, robu.
    PS: asta ca sa nu mai vorbim de fauna penală cu care s-a înconjurat.
    PPS: care este legatura intre marile tunuri imobiliare din Săcălaz din perioada 2000-2006 si acest anonim de altfel de buboi. buboi, iapa, nașpa, cine i-a ma adunat si pe astia frate si de ce e pedepsit orasul asta sa fie condus de ăștia si alti ca ei?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.