Cristian Brâncovan acuză Primăria Timișoara: „Sunt împiedicat să protestez împotriva distrugerii Parcului...

Cristian Brâncovan acuză Primăria Timișoara: „Sunt împiedicat să protestez împotriva distrugerii Parcului Rozelor”. Unde îi dă voie primarul Robu să protesteze

0
DISTRIBUIȚI

Se anunță protest la Timișoara, după ce o companie privată a obținut autorizație pentru a organiza un festival al fructelor de mare în Parcul Rozelor. Nu este pentru prima dată când locația – simbol pentru Timișoara este folosită de organizatorii de festivaluri culinare. Activistul civic Cristian Brâncovan a depus cerere la Primăria Timișoara pentru a primi autorizație să protesteze împotriva deciziei municipalității. Solicitarea acestuia a fost aprobată, însă locația indicată de city-manager l-a scos pe Brâncovan din sărite.

„Sunt împiedicat să protestez împotriva distrugerii Parcului Rozelor prin autorizarea săptămânală, de catre administrația Robu, a festivalurilor gastronomice organizate de comercianții ambulanți. Astfel, administratorul public, Robert „17.000 lei” Kristof, mi-a respins locațiile propuse (pe strada din fața parcului și în dreptul scenei), trimițându-mă să protestez în Piața Sf. Gheorghe, menționând că locațiile propuse de mine nu se regăsesc printre locațiile permise prin HCL 379/2017. Doar că nici festivalurile gastronomice nu se regăsesc ca fiind permise în Parcul Rozelor, singurele adunări publice permise în parc, exclusiv în zona scenei, sunt spectacolele de folclor, blues, jazz, operă și filme (documentele le găsiți la comentarii).


Mă ajutați voi cu o locație potrivită pentru acest protest, în condițiile în care nici în față Primăriei nu am acest drept? Desigur, aș prefera ca Primăria să respecte același HCL și să mute festivalurile în locații corespunzătoare, în loc să îmi pierd eu timpul protestând. Altfel, administrația Robu e foarte deschisă la proteste, semnându-mi pe genunchi orice aviz atunci când protestele au fost îndreptate împotriva PSD. Îi propun ultralegalistului primar Robu să preia de la pesediști și sloganul „pentru că putem”, deoarece actualul slogan al administrației sale: „câinii latră, caravana trece”, eu consider că e insuficient de sfidător la adresa cetățenilor ce nu împărtășesc mereu aceleași opinii cu ale dânsului”, a scris Brâncovan pe Facebook.

Brâncovan susține că angajații din subordinea primarului blochează protestele împotriva evenimentelor culinare din Parcul Rozelor obligând organizatorii să depună cererile mai tarziu, pentru ca opinia publică să nu afle din timp.

Primarul Nicolae Robu a reacționat rapid, tot pe rețeaua de socializare. „Fiind sesizat de consilierii personali că un cetățean al Timișoarei, dl. Cristian Brâncovan, care dorește să organizeze un protest împotriva Primăriei Timișoara, pe motiv că aceasta organizează festivaluri cu componentă culinară sau chiar culinare 100%, în Parcul Rozelor -menționăm că de aceste festivaluri s-au bucurat, de fiecare dată, mii și mii de timișoreni- este nemulțumit de locația ce i-a fost aprobată de aparatul Primăriei -Piața Sfântul Gheorghe-, intervin personal în speță și aprob trotuarul din fața Primăriei sau, dacă se vrea un spațiu mai larg, curtea Primăriei. Într-o democrație, cetățenii trebuie să aibă posibilitatea să protesteze față de orice, în cele mai bune condiții, desigur, fără deranjarea altora sau, când așa ceva nu este posibil, cu un deranj pentru alții cât mai mic”, a comentat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.