Călătorii muzicale pe meleagurile Globului, la cea de-a 13-a ediție a festivalului...

Călătorii muzicale pe meleagurile Globului, la cea de-a 13-a ediție a festivalului Plai FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-220638753">

Ediția din acest an a festivalului Plai a pornit la drum ieri seară cu un program muzical complex, care le-a prilejuit spectatorilor aflați în Muzeul Satului Bănățean o călătorie sonoră în diverse spații geografice ale lumii. Spre deosebire de anii precedenți, scena principală a evenimentului a fost amplasată într-un spațiu mult mai „verde“, locația fiind cât se poate de propice pentru a savura diversele recitaluri din categoria world music.

Prima trupă care a urcat pe scena celei de-a 13-a ediții a festivalului Plai a fost Alsarah and the Nubatones, care a oferit o repriză de muzică retro-pop est africană. Solista Alsarah a reușit să interacționeze cât se poate de bine cu publicul din fața scenei și a remarcat cu umor faptul că „banat“ se traduce în limba arabă cu „fete“, declarându-se de mai multe ori cât se poate de încântată că susține un concert în „Banat Village“.

Adevărata surpriză a serii a fost concertul lui Blitz the Ambassador. Stabilit în Brooklyn, născut în Ghana, Samuel Bazawule cunoscut și sub numele de Blitz The Ambassador, are parte de un speech care atrage atenția publicului asupra momentelor și a nedreptăților politice prin stilul său particular de hip hop pan-african și reușește să creeze o atmosferă energică prin ritmuri contagioase. „Haideți să vă învăț un dans din Ghana…e ușor… trei pași la stânga, trei pași la dreapta“, au fost cuvintele cu care artistul și-a cucerit audiența, iar dincolo de interactivitatea sa cu cei prezenți, concertul a fost cât se poate de interesant și datorită faptului că alături de un tobar, un chitarist și un basist, rapperul american a avut parte și de trei suflători. Cei opt muzicieni de pe scenă au degajat o energie explozivă, iar incursiunile lor în hip – hop, funk sau blues au fost de bun augur.

Seria concertelor de la scena mare a fost încheiată de Paris Combo, care au surprins spectatorii cu un amestec de jazz tradițional, swing și pop-cabaret. Petrecerea a continuat la scena Nocturnal Grooves, unde au fost prezenți Ifriqiyya Electrique și DJ Tahira.

Cea de a XIII-a ediție a Festivalului Plai continuă sâmbătă și duminică la Muzeul Satului Bănățean, unde publicul este așteptat la peste 200 de workshop-uri și ateliere, proiecţii de filme, expoziţii, foodcourt şi toată diversitatea de activităţi şi distracţie pe care PLAI le oferă în fiecare an. Programul evenimentului se poate consulta aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.