Timişoara rămâne în continuare fără apă caldă, din cauza Colterm UPDATE Furnizarea...

Timişoara rămâne în continuare fără apă caldă, din cauza Colterm UPDATE Furnizarea de gaz a fost reluată. Ce trebuie să facă primăria

0
DISTRIBUIȚI

O nouă problemă majoră la Colterm. E.ON nu poate relua furnizarea gazului către Colterm şi din cauză că revizia tehnică a intalaţiei de gaz a Colterm a expirat, potrivit unor surse Pressalert.ro. Reprezentanţii companiei de termoficare aveau obligaţia să urmărească termenul la care expiră verificarea tehnică şi să rezolve chestiunea, la fel cum procedează fiecare contribuabil.

Potrivit surselor Pressalert.ro, toţi contribuabilii primesc de la E.ON lista companiilor agreate de ANRE pentru revizia tehnică, însă e datoria contribuabililor să îşi urmărească termenele, ei obligându-se să facă reviziile în timp util. Acesta este un nou motiv pentru care E.ON nu poate relua alimentarea cu gaz a Colterm, deşi primarul Nicolae Robu anunţa: „am rezolvat problema gazului la Colterm”.

Primarul Robu confirmă situaţia, dar susţine că nu acesta este motivul întreruperii gazului către Colterm. “A apărut necesitatea unei revizii, dar nu acesta a fost motivul întreruperii, pentru că între Colterm și E.On Gaz s-a stabilit, s-a făcut o înțelegere și se așteaptă să vină specialiștii E.On cu contoarele revizuite să facă treaba în practică.


Nu are nicio legătură expirarea reviziei cu sistarea furnizării gazului, Colterm bineînțeles că a fost deschis și interesat chiar să se facă această revizie, dar acest lucru se poate face doar cu implicarea E.On”, a declarat, astăzi, pentru Pressalert.ro, primarul Nicolae Robu. 
Emil Şerpe, directorul Colterm, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

E.On a luat, ieri, decizia de a tăia pentru a doua oară în acest an gazul către societatea de termoficare a orașului din cauza unor datorii de peste două milioane de lei pe care Colterm le are la distribuitorul de gaze.

UPDATE  E.On Energie România a anunțat, într-un răspuns transmis pentru PRESSALERT.ro, că în cursul zilei de astăzi a fost reluată furnizarea de gaze naturale către Colterm. Asta după ce Primăria Timișoara s-a angajat că va achita datoria până luni, 17 septembrie, până la ora 15.00.

„E.ON Energie România reia furnizarea de gaze naturale către Colterm, începând de astăzi, 14 septembrie, ca urmare a asumării de către Primăria Municipiului Timişoara a unei plăţi către societatea de termoficare, constând în suma restantă a tranşelor de plată, conform convenţiei de plata şi garantare tripartite. În baza angajamentului, restanţa va fi achitată către furnizor până luni, 17 septembrie, ora 15.00. E.ON Energie România a fost nevoită să sisteze joi, 13 septembrie, începând cu orele 14.00, volumele de gaze naturale livrate către Colterm, din cauza nerespectării convenţiei de plată. E.ON Energie România şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale asumate faţă de Colterm S.A. şi, în calitate de furnizor de gaze naturale, compania noastră a transmis numeroase notificări prin care a solicitat plata datoriilor. Ne exprimăm încrederea că societatea Colterm şi Municipiul Timişoara vor identifica o soluţie viabilă de plată a datoriilor, în conformitate cu obligaţiile asumate prin convenţiile semnate”, a arătat E.On Energie România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.