Primarul Robu: „Am rezolvat problema gazului la Colterm”

Primarul Robu: „Am rezolvat problema gazului la Colterm”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a reușit să discute cu conducerea E.On Gaz România, aseară, astfel că a fost reluată furnizarea de gaze naturale către Colterm.

„Am rezolvat problema gazului la Colterm! Timișorenii nu vor ajunge fără apă caldă! Tocmai am încheiat o înțelegere cu conducerea E.On Gaz România privind reluarea furnizării de gaz către compania de termoficare a Timișoarei, Colterm. Am explicat convingător că situația financiară critică a Primăriei Timișoara e la final, că în zilele următoare, până la sfârșitul lunii septembrie, vom încasa sume mari ca taxe și impozite locale de la firme, mai general zis de la persoane juridice și vom achita toate restanțele de plată semnificative, către toți partenerii și cu prioritate către E.On Gaz România”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, edilul a ținut să-i atace pe jurnaliști pentru că au anunțat că timișorenii au rămas fără apă caldă.

„Din nou, cele 60.000 de familii abonate la Colterm vor constata că una e la robineții din casele lor -e apă caldă, cum e firesc!- și alta la televizor și pe web! Din nou, jurnaliști cu excese de «entuziasm» n-au avut răbdare să vadă dacă apa se și răcește, ci au trâmbițat cu pompă -ba chiar cu mare satisfacție, după cum vorbeau!- că 60.000 de familii de timișoreni au rămas fără apă caldă! Ei bine, n-au rămas și nu vor rămâne! Ne-a fost greu, stimați timișoreni, dar, cu toate greutățile în cârcă, am făcut extrem de multe lucruri în acești ani și vom continua să facem, în condițiile în care am avut și de redresat toate societățile Primăriei în afară de Aquatim, singura care mergea bine”, a mai precizat Nicolae Robu.

Este a doua oară în acest an când este sistată furnizarea gazelor naturale către Colterm.


La sfârșitul lunii iunie a acestui an, timișorenii abonați la Colterm au rămas fără apă caldă timp de două zile, după ce E.On Energie România a oprit alimentarea cu gaz către Colterm, din cauza datoriilor prea mari pe care compania le avea.

De asemenea, la sfârșitul lunii august, sediul Colterm din centrul Timișoarei a fost scos la licitație pentru acoperirea datoriilor societății de termoficare. Sediul a fost scos la licitație la solicitarea E.On Energie România, care are de recuperate peste 15 milioane de lei, reprezentând debite neachitate și penalități de întârziere pentru gazul livrat în ultimii ani.

În acest moment, Colterm are peste 60.000 de abonați în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.