Politehnica din Timişoara se pregăteşte de începutul anului universitar. Ce îi aşteaptă...

Politehnica din Timişoara se pregăteşte de începutul anului universitar. Ce îi aşteaptă pe studenţi

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timişoara a investit peste 300.000 de euro pentru reparaţiile şi reamenajările căminelor, dar şi pentru dotarea unor noi laboratoare. Banii provin din fondurile universităţii, dar şi din sponsorizări.

Două dintre noile laboratoare se află în cadrul Facultății de Științe ale Comunicării – unul în cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică, investiția în acestea având o valoare totală de circa 45.000 de euro și un laborator în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, cu o valoare de 27.000 de euro, realizat cu finanțare din mediul privat, din partea companiei Honeywell. Au mai fost investiţi bani în calculatoare noi care vor dota alte patru laboratoare din cadrul universității.

S-au făcut şi reparaţii curente şi igienizări la mai multe săli de curs, seminar și spații comune de la facultățile de Arhitectură, Automatică și Calculatoare, Construcții și Mecanică.

Toţi studenţii de la Politehnică au asigurată cazarea şi masa, potrivit reprezentanţilor universităţii, aşa că şi căminele, dar şi cantina campusului universitar au avut parte de lucrări. Căminul 1C a fost zugrăvit şi igienizat, la căminele 19C, 20C şi 22C au avut loc intervenții locale la grupurile sanitare și bucătării, iar la căminele 4C şi 8C au fost zugrăvite holurile de acces și s-au făcut reparații locale la grupurile sanitare. Lucrări exterioare au avut loc la căminele 11C şi 14C, aici fiind zugrăvite faţadele. Reparaţii au fost realizate şi la Casa Politehnicii nr. 2, iar la Cantina 1C a fost zugrăvită bucătăria. La sfărșitul săptămânii sunt programate lucrările finale de dezinsecție și deratizare în toate spațiile din Complexul Studențesc.

Universitatea Politehnica Timișoara dispune de 16 cămine studențești, capacitatea totală de cazare fiind de 6.067 de locuri.


Căminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucătării și spălătorii complet echipate, precum și acces la internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.