EXCLUSIV O infractoare, condamnată definitiv, contabil șef la Colterm. Care a fost...

EXCLUSIV O infractoare, condamnată definitiv, contabil șef la Colterm. Care a fost reacția directorului Șerpe

0
DISTRIBUIȚI

Colterm, societatea de termoficare a Timișoarei, oferă noi surprize când vorbim de angajări și salarii. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că se dădeau prime unor angajați, în timp ce alții erau trimiși în șomaj tehnic și nu-și primeau salariile, sau că fratele directorului comercial a fost angajat consilier de dezvoltare personală al directorului general. De curând, directorul general Emil Șerpe a semnat contractul prin care a fost ocupată funcția de contabil șef de către Angela Borțoi.

Angela Borțoi a fost directorul comercial al Companiei de Transport Public Arad și în urmă împreună cu șefa sa a fost în mijlocul unui scandal de proporții după ce jurnaliștii de la Special Arad au descoperit o serie de afaceri dubioase. În cazul Angelei Borțoi, procurorii s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru conflict de interese după ce firma soțului său a încheiat contract cu compania de stat să se ocupe de reclamele de pe autobuze și tramvaie.


Borțoi s-a declarat vinovată de toate acuzațiile și a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii. În urma acestuia, Judecătoria Arad, în 18 octombrie 2017, a găsit-o vinovată de săvârșirea a două infracțiuni de conflict de interese și a condamnat-o la șase luni de închisoare cu suspendare, având termen de încercare de doi ani și șase luni. Sentința a rămas definitivă, nefiind atacată de niciuna dintre părți.

La aproape un an de la condamnare, fosta subordonată a primarului Gheorghe Falcă a ajuns subordonata lui Nicolae Robu, fiind angajată la Colterm ca şi contabil șef. Când am sunat-o să o întrebăm despre condamnare și angajarea la societatea de termoficare, Angela Borțoi ne-a răspuns sec ”nu am nimic de comentat la ce mă întrebați dumneavoastră”.

”Știam că doamna are o problemă, că a fost cercetată de ANI. Doamna e expert contabil, a fost angajată ca și contabil șef. Nu are nicio persoană în subordine și se va ocupa strict de contabilitate. De la anul viitor, vreau să încep o împărțire pe centre de costuri, împărțirea bugetului, balanțe și avem nevoie de o persoană cu expertiză în chestia asta. Doamna a lucrat în trecut la societatea de transport public Arad, directoare economică, are experiență destul de multă în spate. A venit și mi-a spus de problemă, problema este că era cercetată de către ANI”, a declarat Emil Șerpe, directorul general al Colterm. Când i s-a spus de condamnarea definitivă, Șerpe a explicat că ”nu are nicio interdicție. Nu ocupă funcție de conducere. Nu are nicio persoană în subordine. Are dreptul să muncească. După cum vă mai spuneam, avem o problemă cu angajații – ne-au plecat peste o sută de angajați și am reușit să angajăm undeva peste 50. Neavând nicio măsură complementară să aibă interdicția să profeseze, nu am văzut nimic nesănătos să o angajez”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.