Mesaj dur pentru Mitropolitul Banatului, după referendum: „E momentul, Părinte, să vă...

Mesaj dur pentru Mitropolitul Banatului, după referendum: „E momentul, Părinte, să vă retrageţi la mănăstire, spre iertarea păcatelor şi îndreptarea minţii”

0
DISTRIBUIȚI
Profesorul universitar Vasile Popovici îi cere Mitropolitului Banatului ÎPS Ioan Selejan să îşi dea demisia, în urma rezultatelor referendumului pentru familie. Mesajul a fost transmis de fostul ambasador al României în Maroc şi Portugalia prin intermediul unei scrisori deschise publicate de Iniţiativa Timişoara.
În document, profesorul universitar îi transmite Mitropolitului Banatului faptul că eşecul referendumului ar trebui să fie un moment de reflecţie profundă pentru toţi preoţii care s-au implicat în politică şi în „treburi lumeşti”.
„Mesajul pe care l-au transmis cetățenii români ieri și azi e clar ca lumina zilei pentru ierarhii bisericii noastre ortodoxe: e momentul renunțării la lux, la iubirea de arginți, la legătura veche cu un partid anume și cu toate partidele. E de multă vreme momentul să uitați de milioanele de la buget. E momentul, Părinte, să redescoperiți creștinismul, care înseamnă iubire necondiționată pentru aproapele și mai ales pentru aproapele în nevoie.


E momentul, Părinte, să vă reîntoarceți la operele sociale, cu modestie și dedicație curata. E momentul, Părinte, o tot repet, să vă lepădați ca de Necuratul de tentația politică”, scrie în scrisoarea publică.
„La ora bilanțului nu numai liderii politici trebuie să-și prezinte demisiile, ci și preoții implicați în această făcătură. Dvs cel dintâi. Să vă luați haina călugăriei și să vă retrageți în meditație și penitență lungă. Mai ales pentru dvs sună acest îndemn, Părinte, ca Mitropolit al Banatului, naționalist într-o regiune multiculturală, închistat într-o societate locală deschisă la minte, anti-ecumenic într-o Timișoară ecumenică. Să faceți bine, ca inițiator al demersului, să vă puneți întrebarea grea, grea de tot, de unde returnați la vistieria statului cele 35 de milioane de euro, cât ne-a costat fantezia dvs de aventurier în lumea legilor lumești. Și nu uitați: e momentul, Părinte, să vă retrageți la mănăstire, spre iertarea păcatelor și îndreptarea minţii” Ieri și azi vi s-a transmis un semn de la oameni, care nu poate fi decât un semn de sus. Ascultați-l cu mare atenție! Dumnezeu să vă lumineze întru luarea celei mai bune decizii. Bine ar fi s-o luați chiar mâine. Nu e scăpare!”, şi-a încheiat Vasile Popovici scrisoarea deschisă pe care o semnează.
„Dacă acest proiect de țară eșuează, înseamnă că România ar putea să cadă din istorie. De aceea, acest proiect național de țară, familia, trebuie susținut și de noi și de cei care vor veni după noi. Eu sunt călugăr, nu am familie, și totuși am venit să susțin acest proiect de țară, am venit ca să îmi cinstesc părinții”, a declarat ÎPS Ioan Selejan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.