USR Timișoara reclamă abuzuri în campania pentru referendum: „Cât de ipocriţi pot...

USR Timișoara reclamă abuzuri în campania pentru referendum: „Cât de ipocriţi pot să fie reprezentanţii autorităţilor locale?”

0
DISTRIBUIȚI

După ce au depus două sesizări la Biroul Electoral Județean, reprezentanții USR Timișoara au transmis, astăzi, un comunicat de presă, în care reclamă faptul că autoritățile locale nu ar respecta legea privind campania pentru referendum și chiar ar permite “abuzuri”. Concret, USR Timișoara semnalează faptul că în centrul orașului au fost montate panouri pro-referendum uriașe și că șeful STPT a declarat că primăria a dat dispoziție pentru lipirea de afișe electorale în mijloacele de transport în comun și în stații.

„Cât de ipocriți pot să fie reprezentanții autorităților locale? Răspunsul, se pare, este unul singur: fără limite! Zilele acestea am văzut, din păcate, expusă din nou în toată «măreția» ei, ipocrizia fără limite a reprezentaților autorităților locale, care, cu bună știință, permit abuzuri în funcție de interesele lor de moment. În ultimele săptămâni am observat cu toții panouri de mari dimensiuni vizibile în zona centrală a orașului, afișe stridente amplasate peste tot (fără a exista acel spațiu special amenajat de Primărie, conform prevederilor legale pentru organizarea unui referendum) sau afișe care, prin combinația culorilor, imită drapelul României (practică interzisă de legea electorală).


Directorul STPT, Nicu Bitea, declara chiar că există o dispoziție de la Primăria Municipiului Timișoara pentru lipirea afișelor electorale în 200 de mijloace în comun, respectiv în 50 de stații”, a declarat Alexandru Cadar, președintele USR Timișoara.

Reprezentanții filialei județene a partidului au somat Primăria Timișoara și poliția locală să ia măsuri astfel încât legea privind locația afișajului electoral să fie respectată.

“USR Timișoara reamintește că, nu cu mult timp în urmă, aceleași autorități locale nu au ezitat să îi avertizeze pe voluntarii USR implicați în campania de strângere de semnături pentru inițiativa cetățenească «Fără penali în funcții publice». Motivul? Strângeam semnături în zona centrală a orașului. Bineînțeles că sancțiunile nu aveau nicio bază legală! Acum vedem pe clădiri, amplasate în zona centrală a orașului, panouri electorale de mari dimensiuni. Găsim afișe pe stâlpi, pe pereții clădirilor și chiar în mijloacele de transport în comun. Pentru a avea un tablou aproape complet îi mai vedem și pe voluntarii care distribuie fluturașe electorale în zona centrală, în zona unde voluntarii USR au fost agasați și sancționați de Poliția Locală. Iar tabloul ar putea fi complet dacă în zilele următoare o să apară prin centrul Timișoarei și purtători de panouri mobile, echipați cu o porta-voce pentru o mobilizare mai puternică la vot. De ce nu, dacă totul este permis?”, a transmis USR Timișoara.

Reamintim că, în urma a două sesizări depuse de USR Timiș, Biroul Electoral Județean a decis că unsprezece panouri care conțin steagul României trebuie înlăturate, această practică fiind interzisă de legea electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.