Zeci de telefoane fixe, scoase din uz în Timiș pentru că pot...

Zeci de telefoane fixe, scoase din uz în Timiș pentru că pot bloca apelurile la numărul de urgență 112

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-786302195">

40 de telefoane fixe fără fir au fost scoase din uz în județul Timiș, în ultimele trei luni, pentru că nu au marcajul de conformitate europeană. Astfel, sunt ilegale și și pot bloca sau întrerupe inclusiv apelurile la numărul de urgență 112.

Telefoanele fixe au fost scoase din uz în cadrul unei campanii de monitorizare a frecvențelor radio afectate de emisiile echipamentelor radio neconforme, de identificare a acestora și de informare cu privire la ilegalitatea folosirii acestor echipamente derulată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

„Ne-am dorit să informăm opinia publică în legătură cu o campanie care s-a derulat pe parcursul a trei luni de zile de-a lungul întregii țări, privind conștientizarea cetățenilor în legătură cu utilizarea echipamentelor neconforme. Există un anumit tip de echipament des întâlnit în România, un telefon fără fir DECT, care funcționează în standardul american, adică funcționează în  banda 1.920 – 1.930 megahertz, iar standardul european este 1.880 – 1.900. în momentul în care acel telefon este pus în funcțiune, pe o rază de până la 500 de metri poate afecta funcționarea spațiului de bază de telefonie mobilă, astfel încât, pe scurt, nu se pot iniția, nu se pot primi apeluri. Din fericire, grație specialiștilor noștri, care au dovedit și calități de comunicatori buni, au reușit să-i convingă pe oameni să le scoată din funcțiune. Nu am aplicat amenzi, nu aplicăm amenzi persoanelor fizice, însă este foarte important ca cetățenii să înțeleagă că utilizarea unui echipament neconform, fie că e un telefon de acest tip, o telecomandă, o jucărie telecomandată, poate afecta și poate crea interferențe prejudiciabile, care la un  moment dat sunt și posibile de amendă”, a explicat Vio Bota, șeful Direcției Regionale Timiș a ANCOM.

În total, la nivelul întregii Direcții Regionale Timiș a ANCOM, care cuprinde și județele Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara și Mehedinți, au fost identificate 80 de astfel de echipamente.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.