Dragnea de Timișoara

Dragnea de Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Autointitulat ultralegalist, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a luat foc când DNA l-a făcut inculpat în dosarul retrocedărilor ilegale, trimiterea în judecată fiind doar o chestiune de timp. A început să răcnească că nu are nicio vină, că au semnat alții înaintea sa, că sunt grupuri de interese care-i vor răul, că e un abuz. La întrebarea firească dacă va demisiona, că doar la nivel declarativ întotdeauna PNL a cerut pentru adversarii politici să facă un pas în spate că sunt penali și să spună justiția că sunt curați, Robu a luat poziția Dragnea – nu. ”Eu operez cu propria conștiință, care lucrează la standard foarte înalte. Nu o să-mi dau demisia, că nu am niciun motiv să fac așa ceva, eu aduc plusuri PNL”, a susținut primarul șef de filială.

Șantajul la adresa colegilor de partid este străveziu – alegeți între principii și voturi.


Pentru că alegerile europarlamentare sunt aproape. Este clar că mesajul său a fost înțeles. Tăcerea în jurul inculpării lui Robu a fost ”spartă” doar de mesaje de îmbărbătare. Ce mai contează că e penal dacă-l ai aliat în lupta pentru a fi pe liste și mai apoi susținător în campania electorală. Și toți stau în poziția ghiocel la standardele înalte ale conștiinței celui care întotdeauna a pus propriul interes și orgoliu deasupra interesului Timișoarei. A fost mai important să arunce milioane de euro pentru a fi ”nașul” ACS Poli decât să-i investească într-un muzeu al Revoluției. A fost mai important să-și pună dosul într-un Mercedes plătit de Retim, decât să apere interesele orașului în societatea de salubritate, comițând ilegalități în serie care nu au fost până acum investigate de procurori. Și astea sunt doar două exemple.

Dragnea de Timișoara știe că are acum destulă putere în mână și joacă la rupere. Nu contează că se alege praful de oraș sau de partid. Important este să-i fie lui bine. Restul sunt detalii neesențiale. Și așa cum pesediștii stau preș, înghițind toate mizeriile baronului de Teleorman, așa și peneliștii sunt sclavii tăcuți ai lui Nicolae Robu. Nu ai cum să-i îndepărtezi de mentalitatea de musculiță de oțet. Pentru ei contează doar astăzi. Mâine este prea departe.

2 COMENTARII

  1. Mai nou acest primar face afaceri cu mafia italiana, interese reprezentate in Timișoara de Serra Banat Residence SRL. Sponsor al dlui primar, isi permit sa obtina autorizatii de construcție unde vor, nu conteaza ce este permis in PUZul zonei. Degeaba specialistii directiei de specialitate ii spun ca nu este legal si nu pot acorda certificat de urbanism si refuza sa semneze, dl primar a hotarat sa treaca peste ei si a semnat singur un certificat de urbanism pt blocuri pe str Musicescu. Ori este inconstient ori este santajat de celebrii avocati ai italienilor,dl Primar, dar aceasta este realitatea…numai ca acum chiar a facuto de oaie. Chiar nu este constient de actiunile sale, de ilegalitatile pe care le comite, este greu de inteles mai ales cand faci parte din corpul de specialiști ai Primariei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.