Nicolae Robu ia apărarea infractoarei angajată contabil șef la Colterm: „A fost...

Nicolae Robu ia apărarea infractoarei angajată contabil șef la Colterm: „A fost condamnată pentru o abatere mică”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu nu are nimic împotrivă cu faptul că, de curând, în cadrul companiei de termoficare Colterm a fost angajată în funcția de contabil șef Angela Borțoi. Aceasta a fost condamnată definitiv, în toamna anului trecut, la șase luni de închisoare cu suspendare pentru două infracțiuni de conflict de interese.

Primarul Timișoarei a explicat, astăzi, că s-a interesat despre această situație și i-a luat apărarea noii angajate a Colterm, precizând că a aflat că Angela Borțoi a fost condamnată pentru o sumă de doar 400 de lei.

„Am reușit să aflu, m-am interesat după ce m-ați întrebat ce e cu acea angajare, nu știam absolut nimic. Nu a fost angajată pe funcție de conducere. Nu are subalterni, a spus că era vorba de un conflict de interese pe o sumă de…, nu știu dacă ăsta e adevărul, eu vă spun ce mi s-a relatat, că nu am am făcut eu investigații, de vreo 400 de lei, pentru o neatenție s-a ajuns în acea situație și nu a fost vorba de corupție sau de lucruri care să o pună într-o altă postură punitivă. A fost condamnată pentru o abatere foarte mică, dar care era în coliziune cu legea, legea nu permite, a fost condamnată, dar în astfel de situații consider că sancțiunea aplicată de instanță atunci este suficientă, nu trebuie să atragă după sine și alte sancțiuni ca și în cazul în care ar fi fost condamnată, de exemplu, pentru un act de corupție.


Atunci era cu totul și cu totul altceva, a fost o neglijență pentru o sumă mică. Cine este corupt nu cred că se manifestă la nivelul a 400 de lei. Nu e în regulă, a fost o greșeală și trebuie să plătească pentru acea greșeală și înțeleg că a plătit”, ne-a declarat Nicolae Robu.

De curând, directorul general Emil Șerpe a semnat contractul prin care a fost ocupată funcția de contabil șef de către Angela Borțoi. Angela Borțoi a fost directorul comercial al Companiei de Transport Public Arad și în urmă împreună cu șefa sa a fost în mijlocul unui scandal de proporții după ce jurnaliștii de la Special Arad au descoperit o serie de afaceri dubioase. În cazul Angelei Borțoi, procurorii s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru conflict de interese după ce firma soțului său a încheiat contract cu compania de stat să se ocupe de reclamele de pe autobuze și tramvaie. Borțoi s-a declarat vinovată de toate acuzațiile și a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii.

În urma acestuia, Judecătoria Arad, în 18 octombrie 2017, a găsit-o vinovată de săvârșirea a două infracțiuni de conflict de interese și a condamnat-o la șase luni de închisoare cu suspendare, având termen de încercare de doi ani și șase luni. Sentința a rămas definitivă, nefiind atacată de niciuna dintre părți.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit, recent, și alte nereguli în cadrul Colterm. Și anume, faptul că se dădeau prime unor angajați, în timp ce alții erau trimiși în șomaj tehnic și nu-și primeau salariile, sau că fratele directorului comercial a fost angajat consilier de dezvoltare personală al directorului general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.