Un secol de publicitate românească, într-o expoziție inedită la Timișoara FOTO

Un secol de publicitate românească, într-o expoziție inedită la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Expoziția poate fi vizitată la Casa Artelor din Timișoara până în 19 noiembrie în intervalul orar 13 – 20.

Sub titlul de „Made in RO: 100 ani de branding românesc“, la Timișoara se poate viziona o expoziție inedită de artă publicitară autohtonă, curatoriată din colecția privată impresionantă a lui Florian Ciobanu / Reclame Vechi Românești, cu obiecte originale și autentice de memorabilia, ambalaje, afișe, periodice și decupaje de presă, propagandă, broșuri, machete, unele prezentate în premieră în țară.

„Ce branduri locale de bunuri de larg consum cumpărau românii în urmă cu 100 de ani? Ce am avut și ce am pierdut ca mărci naționale? Vă propunem o incursiune ilustrată în istoria intimă mai puțin obișnuită a societății noastre, prin reclame sau „sufletul comerţului“, cum mai sunt denumite, care vorbesc despre mărcile naționale emblematice, de cele mai puțin cunoscute, dar și de cele care au dispărut în negura timpului sau fragmente pline de picanterii din mentalul colectiv al vremurilor. Lansăm proiectul-manifest Made in RO: 100 de ani de branding românesc și la Timișoara“, au transmis organizatorii acestui eveniment.

Proiectul este inițiat și organizat de Asociația Escu și co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Expoziția poate fi vizitată la Casa Artelor din Timișoara până în 19 noiembrie în intervalul orar 13 – 20.

Foto: Daliana Iacobescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.