Formația Univers a lansat două videoclipuri înregistrate în cadrul memorabilului concert de...

Formația Univers a lansat două videoclipuri înregistrate în cadrul memorabilului concert de lansare a albumului „Zgomotele orașului” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația Univers a lansat două videoclipuri live înregistrate la lansarea albumului „Zgomotele Orașului”

La sfârșitul lunii octombrie, rockerii timișoreni au avut parte de un eveniment inedit, în cadrul căruia  una din formațiile cunoscute ale scenei locale, Univers, a revenit în fața spectatorilor, cu un concert unic, în care muzicienii au interpretat piesele care se regăsesc pe discul „Zgomotele orașului“.

Evenimentul desfășurat la Reflektor Venue a fost unul cât se poate de inedit din cauza faptului că piesele albumului „Zgomotele Orașului” au fost cântate live o singură dată de formația Univers, în luna mai a anului 1978, la Casa Studenților, chiar dacă autoritățile de atunci nu au aprobat textul și nici titlul materialului. În vara acestui an, muzicienii au reînregistrat melodiile originale și au editat albumul, care poate fi ascultat aici.

În cadrul concertului din luna octombrie, alături de melodii la fața locului cei prezenți au avut parte și de câteva amintiri depănate și de textierul Ștefan Dandu, iar zilele trecute formația Univers a lansat două videoclipuri înregistrate în cadrul acestui eveniment cu ștaif, „Haina nopții“ și „Ziua zana“.

„Povestea discului a început în momentul în care am fost trimiși să cântăm în Valea Jiului, la mineri și am avut câteva probleme cu un secretar de partid de acolo.


Care ne-a băgat bețe-n roate după un concert. Am mers cu piesele albumului la aprobare și ni le-au tăiat. Inclusiv titlul. Am susținut totuși un concert la Casa Studenților, iar cei care au venit au fost numai cei cu invitații, a fost cumva cu ușa închisă. A fost adresat numai celor cărora le plăcea muzica rock. Concertul a avut un succes deosebit“, spune chitaristul formației Univers, Arpak Kajtar. Alături de el, în cadrul memorabilului concert în care trupa a cântat albumul care ar fi trebuit să fie lansat acum 40 de ani s-au aflat Robi Strumberger, Dumitru Chiţeală și Gheorghe Moșoarcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.