Primarul Robu despre deszăpezire: „Eu cred că se vede că s-a muncit...

Primarul Robu despre deszăpezire: „Eu cred că se vede că s-a muncit în oraș. Am nenumărate filmulețe cu utilajele la lucru”

5
DISTRIBUIȚI

Edilul șef s-a declarat mulțumit de modul în care autoritățile au reacționat la ninsoarea abundentă din ultimele zile, considerând că s-a făcut maximum din ce se putea face în condițiile date.

„Se acționează cu toate forțele pe care le avem. Este o situație de excepție, eu nu am văzut niciodată în Timișoara atâta zăpadă și am vorbit și cu alții, nimeni nu-și amintește să ningă așa de mult într-o perioadă compactă. Posibilitățile de intervenție își au limitele lor, dar în Timișoara pe toate străzile principale s-a putut circula mereu, s-a intervenit de nenumărate ori. Se circulă, desigur, nu ca atunci când nu este zăpadă, dar zic eu că se circulă normal pentru condițiile meteo pe care le avem. Între blocuri nu se poate intra, din păcate, pentru că sunt căi înguste de acces, dar și pentru că sunt o mulțime de mașini, unele parcate ilegal, care împiedică pătrunderea utilajelor. Să sperăm că vom reuși să facem față și în continuare, pentru că încă se anunță ninsori”, a spus primarul Nicolae Robu.

Numeroși timișoreni s-au declarat însă nemulțumiți, fie chiar în fața primarului, fie pe rețelele de socializare, despre starea orașului îna ceastă perioadă. „Celor nemulțumiți de cum s-a circulat le transmit că se depun toate eforturile pentru a se circula cât mai bine. Întotdeauna în astfel de situații, când sunt fenomene meteo extreme, capacitatea de a face față este depășită.


Nu toată ziua se întâmplă să ai o asemenea abundență de zăpadă. Vreau să vă spun că am fost în comunele din jur. Mi-ar fi plăcut să fie principalele căi de acces măcar aproape de cum sunt cele din Timișoara. Acesta este un motiv pentru care am decis să nu deschidem școlile, pentru că ar fi foarte greu pentru copii care vin din jurul orașului să ajungă. Cum spuneam, și în Timișoara nu s-a putut curăța zăpada pe străzile secundare și sunt convins că timișorenii înțeleg acest lucru. Dacă ar fi văzut delăsare ar fi fost altceva, dar eu am nenumărate filmulețe cu utilajele la lucru, am poze de peste tot din oraș. Am urmărit, cum fac de obicei, îndeaproape cum decurge procesul de deszăpezire. Tot ce a fost omenește posibil am făcut, am mobilizat, ați văzut, resurse importante”, a declarat Robu, care a vorbit și despre lipsa unui contract de deszăpezire pentru Timișoara.

Acesta consideră că exigența sa a fost, pe lângă legislație, unul dintre motivele pentru care niciun operator nu s-a prezentat. „Atunci când se vor prezenta ofertanți la licitații vom avea și contract de deszăpezire. Niciodată n-o să abdic de la corectitudine și n-o să accept să se facă deconturi fără acoperire. Ori, la cum este legislația în România, se pare că munca de deszăpezire nu este rentabilă în condiții de corectitudine, dimpotrivă, operatorii nici măcar nu-și acoperă cheltuielile, de aceea nu vin la licitații. Ca să-ți asum răspunderea unui contract pe termen lung, trebuie să investești în utilaje, care sunt foarte scumpe, și dacă nu ninge nu obții venituri. Cine își ține oameni angajați, să le plătească salarii, când știe că s-ar putea să facă niciun venit? Noi am avut câțiva ani în care n-a nins, deci un operator n-ar fi avut venituri. Și atunci nu a fost interesantă licitația noastră, mai ales că am fost extrem de exigenți, cu super-control informatizat, cu cele mai noi tehnologii. Vedeam absolut tot ce se întâmplă, inclusiv pe hărți se colora cu câte treceri ale utilajelor sunt pe trasee. Se pare că în aceste condiții n-am fost deloc atractivi pentru operatori”, a mai spus Nicolae Robu.

„Până una alta, cu forțele pe care le-am avut la îndemână, eu cred că se vede că s-a muncit în oraș, și s-a muncit zi și noapte la propriu”, a încheiat edilul-șef.

5 COMENTARII

  1. Timisoara se dezvolta in forta ! intrebarea e in ce directie merge : inainte spre civilizatia occidentala sau in evul mediu timpuriu ,pentru ca nu avem contract de dezapezire, de curatere a orasului , nu sint proiecte cistigate ( de managementul financiar nu mai are rost sa comentam )

  2. „Niciodată n-o să abdic de la corectitudine și n-o să accept să se facă deconturi fără acoperire” – eu nu inteleg cum acest mincinos indrazneste sa spuna asa ceva dupa ce a omorat un om cu poarta aia „cosmetizata”

  3. ok, pe str.Cosminului nr.36 B este un copac rupt pe jumătate si picat pe cabluri, iar vis-a-vis la nr. 31 A, deci tot pe Coaminului , este o creanga ruptă care atârnă din copac și care poate fi fatală in orice moment oricărei persoane care are ghinionul ca trecand pe trotuar pe-acolo să-i sectioneze craniul! Deci, bravo tovarășe căcat robul p… nicu pentru atenția pe care o manifești față de cetățenii tăi! Hai sictir!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.