Turneul formației Phoenix, „Sinteza – Rapsodia”, ajunge la Timișoara

Turneul formației Phoenix, „Sinteza – Rapsodia”, ajunge la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” ajunge la Timișoara miercuri, 5 decembrie, la Reflektor Venue. Pentru prima dată, în cea mai nouă locație de concerte live din Timișoara, trupa Phoenix va concerta pe scena clubului în anul centenarului României.

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.


Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.
Proiect de înaltă ținută culturală, însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

Concertul va avea loc la Reflektor Venue în 5 decembrie, la ora 19.30. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro și la Viniloteca. Accesul la eveniment se va putea face începând cu ora 18.30. Bilete se vor găsi și la intrare, înaintea concertului, la prețul de 90 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.