Sute de rable ridicate din cartierele Timișoarei, anul trecut. De ce nu...

Sute de rable ridicate din cartierele Timișoarei, anul trecut. De ce nu pot fi luate măsuri în cazul a peste 200 de vehicule

0
DISTRIBUIȚI

Plin de mașini abandonate în cartierele din Timișoara, astfel că acestea se transformă în adevărate focare de infecție și ocupă locuri de parcare aiurea. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, doar anul trecut au fost depistate 1.400 de rable, dintre care doar 629 au fost ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor făcute de polițiștii locali și cu sprijinul Societății de Drumuri Municipale.

Conform reprezentanților instituției, peste 200 de mașini abandonate au fost lăsate pe domeniul public de o perioadă mai mică de un an de zile, motiv pentru care nu s-au putut lua măsuri.

„Ca urmare a creșterii numărului de sesizări cu privire la faptul că în diferite locații sunt abandonate autovehicule de un anumit număr de luni, fiind lăsate în locațiile respective de o perioadă mai mică de 12 luni, Poliția Locală Timișoara aduce din nou la cunoștința cetățenilor că, potrivit Legii 421/2002, autovehiculele trebuie să fie nemișcate de mai mult de un an de zile din locația respectivă, iar transmiterea unor astfel de sesizări nu poate duce, din punct de vedere legal, la demararea procedurilor de ridicare a acestora de pe domeniul public deoarece nu se încadrează în termenii legii.


De asemenea, subliniem că trebuie parcurși pașii prevăzuți de Legea 421/2002 privind identificarea și somarea proprietarilor care să-și ia de pe domeniul public autovehiculele ce se transformă de la zi la zi în focare de infecție, ori de declarare a abandonului în cazul în care proprietarii nu se conformează, până la ridicarea efectivă existând posibilitatea să treacă un interval de timp considerabil”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Polițiștii locali susțin că acțiunile pe această linie se desfășoară permanent, proprietarii acestor mașini abandonate fiind avertizați să și le ridice singuri pentru a evita încălcarea legislației și implicit sancționarea și ridicarea autovehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.