Procurorii din Timișoara vor să suspende activitatea în semn de protest față...

Procurorii din Timișoara vor să suspende activitatea în semn de protest față de OUG de modificare a legilor justiției

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara se pregătesc să-și suspende activitatea în semn de protest față de modificările legislative aduse de cea mai recentă Ordonanță de Urgență a Guvernului.

„În ziua de 21 februarie 2019, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, s-a întrunit Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, iar prin hotărârea nr.


2/21.02.2019, colectivul de procurori și-a exprimat susținerea în integralitate a punctelor de vedere exprimate public de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casație și Justiție și Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la modificările legislative aduse prin O.U.G. 7/2019”, au transmis magistrații.

„De asemenea, s-a hotărât solicitarea unui punct de vedere Secției de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la suspendarea activității procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în contextul analizării posibilității adoptării unei astfel de măsuri de protest față de modificările recente aduse legilor justiției, modificări ce sunt de natură a afecta funcționarea instituțiilor judiciare și statul de drept”, mai spune comunicatul procurorilor.

Vă reamintim că modificările aduse legilor justiției au fost criticate zilele trecute atât de DNA, cât și de DIICOT.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.