„Leii din Banat” vor ca Clujul să fie viitoarea victimă dintre „granzi”....

„Leii din Banat” vor ca Clujul să fie viitoarea victimă dintre „granzi”. Cum vrea SCM Timişoara să-şi rezolve problemele „administrative”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Timişoara / Facebook

SCM Timişoara se află pe val chiar în primele jocuri din Grupa Roşie. După Sibiu şi Oradea, bănăţenii vor să mai doboare un colos al Ligii Naţionale, puternica U-BT Cluj-Napoca va fi oaspetele de duminică din Sala „Constantin Jude”. Conducerea „leilor” a anunţat că e cu plăţile la zi către jucători şi face apel ca fanii să vină alături de ei pentru a lega victoriile.

„Din data de 14 ianuarie secția de baschet, cel puţin, e cu salariile la zi, din acel moment au început și rezultatele noastre foarte bune, contează mult pentru moral, pentru tot. Mulțumesc public primariei, și în mod special domnului Nicolae Robu, a înţeles situaţia şi a detensionat-o într-un moment foarte important pentru noi”, a declarat azi Ilie Triţoiu, managerul secţiei de baschet din cadrul SCM.

Pe parchet jucătorii pregătiţi de localnicul Cristian Bota s-au descurcat de minune în noul an. „Pe plan sportiv suntem foarte mulțumiți de evoluţia noastră din ultima perioadă. Începând de la meciul cu Steaua… Suntem pe un trend ascendent și sper ca și duminică să confirmăm rezultatele bune… Într-adevăr acum arătăm ca o echipă adevărată. Fac apel pe această cale la public să vină alături de noi, să ne susțină, poate fi un moment important pentru viitorul echipei meciul de duminică”, a mai spus Triţoiu.

SCM a mai obţinut o victorie şi la mijlocul săptămânii, pe terenul grupării din Sighetu Marmaţiei, în prima manşă a turului 3 din Cupă.


„A fost bine, Sighetul joacă in grupa 3, am fost în mod evident echipa mai bună, am luat jocul in serios, în final am câștigat la o diferenţă bună. Pentru duminică trebuie să ne pregătim bine. U Cluj a fost campioană în trecut, e cea mai bună alături de Oradea și Sibiu. Avem o șansă bună, am jucat două meciuri bune cu ei în sezonul regulat, avem o şansă bună acasă cu ei”, a spus şi Milos Komatina, căpitan în Maramureş.

„Echipa a jucat foarte bine în primul rând, eu am jucat bine, pentru că antrenorul are mai mare încredere în mine, mi-a oferit mai multe mingi…. Au fost două victorii bune cu Sibiu și Oradea. Suntem mai relaxați (cu Cristian Bota antrenor), atmosfera e mai bună şi se vede pe teren”, a completat Nikola Pesakovic.

Meciul cu U-BT Cluj va avea loc duminică, de la ora 20.00, intrarea va fi liberă, la fel va fi la returul cu Sighetu Marmaţiei, miercuri, de la ora 18.00.

A sosit motivarea, continuă judecarea

Echipa de baschet a SCM-ului are, în schimb, în continuare bătăi de cap cu problemele moştenite de la vechiul club de baschet alb-violet. A sosit şi motivarea deciziei Tribunalului Timiş, care a admis cererile reclamanţilor Low, Shiloh, Nenad Milosevic şi Nikolov, foşti jucători către care au rămas datorii neachitate, şi care totodată a recunoscut hotărârea Tribunalului Arbitral Baschetbalistic.

„Până în 20 februarie trebuie să luăm o decizie, normal, trebuie să urmăm calea legală şi ne vom apăra. (n.r. Recurs)… la decizia lor. Procesul e încă în derulare. Doar când va fi definitivă (va fi executorie). Dacă tribunalul o să decidă că e definitivă şi că el (n.r. Sabin Gherdan – reprezentantul jucătorilor) a câştigat se va trece la etapa următoare.

Facem eforturi și nu o să lăsăm lucrurile să nu aibă final. Important e să mergem pe calea legală. Suntem în discuții cu mulți oameni, toţi vor să ne ajute. Într-un fel sau altul o să stingem şi această datorie. Dar până în iunie avem timp să ne concentrăm pe partea sportivă”, a precizat Ilie Triţoiu.

Vor să organizeze Final Four-ul Cupei

Timişorenii îşi fac planuri legate de Cupă, o cale uşoară de acces către un posibil trofeu. SCM-ul e hotărât de această dată să câştige licitaţia pentru organizarea competiţiei Final Four. „Primul obiectiv l-am realizat, suntem în top 6 și apoi intrarea în F4-ul Cupei… Dacă avem noroc la tragerea la sorți ne dorim să organizăm acest turneu la Timișoara”, a mai spus Ilie Triţoiu.

Se preconizează în jur de 40-50.000 de euro necesari pentru organizare, în condiţiile în care se va porni de la 10.000 de euro la licitaţie la prima „strigare”. În cazul organizării există premisa că se va implica şi CJ Timiş, precum şi un sponsor care a mai sprijinit baschetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.