Normalitatea nu se măsoară statistic

Normalitatea nu se măsoară statistic

0
DISTRIBUIȚI

În cazul în care aveați impresia că doar pe la noi prin țărișoară se poate vorbi zile-n șir depre câteva subiecte care n-ar merita să fie abordate de nicio instituție mass-media care se proclamă a fi în sprijinul publicului, am vești proaste: non-subiectele se regăsesc cât se poate de larg și peste mări și oceane sau în țări la care ne gândim a fi „civilizate“.

Una din aceste „abureli“ care a inflamat opinia publică recent este documentarul „Leaving Neverland“ în urma căruia o sumedenie de radiouri au decis să scoată din playlisturile lor piesele cântate de Michael Jackson. Mai mult, unii s-au declarat gata să-și ardă discurile cu regele pop.


Și lucrurile nu s-au oprit. Din păcate, nu vorbim doar de câțiva muritori de rând care suferă de unele probleme la căpățână, ci de faptul că mulți jurnaliști și influenceri celebri au simțit nevoia să reacționeze exagerat la noile acuzații împotriva lui Michael Jackson.

Chiar dacă nu am fost niciodată un fan al celebrului artist care a avut parte de o sumedenie de procese și controverse și în timpul vieții sale, această decizie de a renega arta creată de un om pe baza unor considerente ce nu țin cont de artă, este cât se poate de bizară. Nu ar trebui să judecăm arta după propriile noastre valori? Desigur, există o sumedenie de artiști care sunt ciudați. E necesar ca fiecare dintre noi să judecăm cu neuronii din dotare. Bunăoară, dacă te uiți la un film și te impresionează pelicula, ești nevoit să cauți pe Google despre viața personală a regizorului înainte de a te declara cucerit de film, doar pentru că așa e politically correct?

Dacă fredonezi o melodie pe care ai auzit-o la radio în timp ce așteptai să se facă verde la semafor și ea aparține unui psihopat, înseamnă că vei vizita și tu un centru de recuperare psihică în scurt timp? Am ajuns în timpurile în care cineva ne spune ce e bine și ce e rău, doar pentru că ne place spiritul de turmă? Concluzie: îndrăzniți să ascultați ce vă place și nu vă lăsați manipulați. Căci, după cum spus-a George Orwell, normalitatea nu se măsoară statistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.