Primarul explică scoaterea forțată a angajaților municipalității la măturat: „Nu ne putem...

Primarul explică scoaterea forțată a angajaților municipalității la măturat: „Nu ne putem crampona că oamenii nu au în fișa postului să pună mâna pe mătură sau lopată”. De ce nu ies cei din primărie și Poliția Locală

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a anunțat că astăzi la ora 8.00 a fost declanșată campania „Timișoara curată”. „Au fost trimiși pe străzi circa 250 de lucrători de la toate societățile municipalității și o parte de la penitenciar cu principala misiune de a face curățenie din centru spre periferie. Cu lopeți vor răzui pojghița de praf care s-a creat pe lângă bordură, se mătură și se pune în saci mizeria. Vin mașini care ridică sacii și gunoiul e îndepărtat apoi vin mașinile de la Aquatim cu cisterne care spală sub presiune”, a explicat Robu.


Edilul a anunțat că după ce se face curățenie pe marile bulevarde se va intra în cartiere.

Nicolae Robu a susținut că s-a ajuns la această decizie disperată de a scoate angajații de la societățile primăriei deoarece „suntem într-o situație de forță majoră. Am considerat că nu putem lăsa orașul în starea de insalubritate în care a ajuns”. Le-a transmis angajaților nemulțumiți pentru că au fost scoși la măturat: „Nu putem să le acordăm vreun spor pentru că nu ne permite legea. În ceea ce privește percepția lor, nu e degradantă nicio muncă. Orice muncă e utilă societății. Oamenii trebuie să fie respectați atunci când muncesc. Eu pot să îi ințeleg că unii nu se simt confortabil făcând această muncă, pot fi priviți peiorativ, dar așa cum în diverse campanii de voluntariat, oameni cu diverse pregătiri s-au implicat. Și eu m-am implicat în campanii de curățenie, am avut sac de plastic după mine, am luat mizeria, am cărat sacul și nu mi-a fost rușine să fac munca asta. Nu îmi e nici acum. Nu ne putem crampona că oamenii nu au în fișa postului să pună mâna pe mătură sau lopată”.

Primarul a explicat că nu vor ieși pe străzi la măturat angajații Primăriei Timișoara pentru că au „atribuții stringente” în relația cu cetățenii, iar cei de la Poliția Locală sunt prea puțini față de câte probleme au de rezolvat în oraș.

1 COMENTARIU

  1. Robu zice că suntem „suntem într-o situație de forță majoră. Nenea ăsta estompatu să citească Noul Cod civil, care la art. 1351 alin. (2) prevede: „Forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil”.
    Ce-a fost imprevizibil și inevitabil, că s-a înconjurat de angajați incapabili să facă un caiet de sarcini ca lumea, să organizeze la timp o licitație pentru salubrizare? Vai de noi, ia-te, Robu, și te du cu iapa, grebla, kristof, nașleu și popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.