160 de milioane de euro, bugetul Consiliului Județean Timiș pe acest an....

160 de milioane de euro, bugetul Consiliului Județean Timiș pe acest an. Călin Dobra: “Este unul promițător”

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au stabilit pe ce vor cheltui banii instituției în acest an. Călin Dobra, președintele instituției, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că speră ca miercuri, în plenul CJ Timiș, bugetul pe acest an să fie aprobat. Șeful CJ Timiș susține că bugetul pe 2019 este mai mare cu 32 de milioane de lei față de cel avut anul trecut. În total, instituția are la dispoziție peste 160 de milioane de euro.

“Miercuri avem ședință de plen și va fi aprobat cel mai important la nivelul Consiliului Județean Timiș. Și anume, bugetul propriu al CJ Timiș pe anul 2019. Proiectul de buget presupune și secțiunea de dezvoltare, și secțiunea de dezvoltare la nivelul județului. Bugetul pe anul 2019 are o creștere față de anul 2018 cu aproximativ 32 de milioane de lei, iar valoarea totală a bugetului este de 770 de milioane de lei pe anul 2019. La nivelul secțiunii de funcționare dispunem de o sumă pe anul 2019 de aproximativ 370 de milioane de lei, iar la nivelul secțiunii de dezvoltare de o sumă de aproximativ 267 de milioane de lei”, a afirmat Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș susține că în construcția bugetului, echipa de conducere a discutat cu toate instituțiile din subordine.


Asta în condițiile în care este vorba atât de bugetul propriu al consiliului județean, dar și de bugetul instituțiilor din subordine.

Pentru secțiunea de funcționare, Călin Dobra a detaliat că au fost alocate 12 milioane de lei pentru cele 12 școli speciale din județ, cinci milioane de lei pentru reparații la Spitalul Județean Timișoara, 26 de milioane de lei pentru drumurile județene, 35 de milioane de lei pentru instituțiile de cultură, 3,2 milioane de lei pentru agenda sportivă, 4,8 milioane pentru agenda culturală, plus 145 de milioane de lei pentru Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. De altfel, 45% din banii alocați secțiunii de funcționare vor merge către DGASPC Timiș.

În ceea ce privește secțiunea de dezvoltare, Călin Dobra a afirmat că este o creștere de aproximativ 46 de milioane de lei în acest an față de 2018. Șeful CJ Timiș susține că instituția a atras fonduri europene în valoare de 100 de milioane de euro, iar în acest an vor fi cheltuite până la 25 de milioane de euro.

“Sper ca în ședința de plen de miercuri bugetul să fie aprobat, pentru că în cadrul comisiilor de specialitate din consiliul județean a fost prezentat de către echipa direcției economice bugetul în detaliu, s-a răspuns la toate întrebările adresate de către consilierii județeni. Este un buget promițător, cu o listă de investiții care are o creștere de 46 de milioane de lei, unde se regăsesc proiecte interesante care au fost mult mediatizate. Și anume, stadionul centru de legume-fructe, un centru de recuperare medicală, clinica de psihiatrie. Fiecare proiect este în diferite faze de realizare”, a declarat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.