Alpinistul timișorean Horia Colibășanu, la jumătatea drumului spre vârful din Himalaya pe...

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu, la jumătatea drumului spre vârful din Himalaya pe care vrea să deschidă o rută nouă

0
DISTRIBUIȚI

Horia Colibășanu vine cu vești bune din timpul expediției în Munții Himalaya. Alpinistul timișorean anunță că, alături de ceilalți doi sportivi de performanță cu care a plecat la drum – Marius Gane și Peter Hamor, au depășit jumătatea distanței spre vârful Dhaulagiri (8.167 metri), pe care vor să deschidă o nouă rută.

Horia Colibășanu și echipa sa de expediție au ajuns în tabăra japoneză a muntelui Dhaulagiri, aflată la 4.700 de metri, cea care le va servi în următoarele săptămâni ca tabără de bază. După șase zile de trekking, cei trei alpiniști se vor odihni, își vor aștepta echipamentul, urmând să înceapă ascensiunea spre taberele superioare intermediare.

“A fost un trekking lung, obositor, iar vremea nu ne prea ajută în aceste zile, sunt zile cu vânt, ninsoare, parțial furtună. Încă nu avem tot echipamentul de care avem nevoie pentru că au fost probleme cu măgarii folosiți pentru cărat. Vom folosi aceste zile pentru odihnă, iar după ce vor ajunge și bagajele noastre ne putem organiza pentru turele de ascensiune. Ne vom aclimatiza în următoarea perioadă ca să putem începe montarea taberelor superioare în care ne vom căra echipament pentru ascensiune”, a spus Horia Colibășanu.

Conform planului de expediție, cei trei mai au aproximativ o lună până la fereastra de vârf, momentul în care vremea le va permite să urce spre vârful Dhaulagiri.


Horia, Marius și Peter vor urca pe o rută nouă, pe coasta nord-vestică a muntelui Dhaulagiri, fără oxigen suplimentar și ajutorul șerpașilor. Sportivii au planificat întoarcerea în țară la începutul lunii iunie.

În acest an, are loc cea de-a 21-a expediție internațională a lui Horia Colibășanu şi cea de-a 16-a în Himalaya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.