Se fac primii pași pentru construcția mai multor bazine de înot în...

Se fac primii pași pentru construcția mai multor bazine de înot în județul Timiș. Cine vor fi primii beneficiari

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune aduse de reprezentanții Consiliului Județean Timiș, care au început procedurile pentru construirea de bazine de înot didactice. Primii beneficiari vor fi timișenii din zona Jimbolia, CJ Timiș lansând licitația pentru studiul de fezabilitate. Obiectivul de investiții va fi finanțat din bugetul propriu al județului.

Potrivit reprezentanților instituției, dimensiunea bazinului de înot va fi de 25 metri lungime, 12,5 metri lățime, divizat în cinci culoare a câte 2,5 metri fiecare. Adâncimea este variabilă, între 1,2 și 1,8 metri, prevăzută cu block start-uri la capătul bazinului de 1,8 metri adâncime, în conformitate cu normele europene.


Bazinul va avea toate dotările necesare: vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. CJ Timiș estimează că durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

Șeful CJ Timiș susține că bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot, care va putea fi realizat și în alte localități.

„Ne ținem de strategia de dezvoltare a județului. Investim și în dezvoltarea sportului, un domeniu foarte important pentru comunitatea noastră. Bazinul de înot este destinat în primul rând elevilor, copiilor. În funcție de rezultate, vom face asemenea bazine și în alte localități din județ, cunoscut fiind faptul că bazele sportive sunt aproape inexistente în afara Timișoarei”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Studiul de fezabilitate este estimat la 105.000 lei, iar proiectul tehnic, cu tot cu obținerea avizelor și acordurilor, plus verificarea și asistența tehnică, la puțin peste 300.000 lei. Costurile totale pentru proiectarea și construcția bazinului sunt estimate la șase milioane de lei, fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.