Un nou derby timişorean pe „Dan Păltinişanu”: ASU Politehnica vrea să se...

Un nou derby timişorean pe „Dan Păltinişanu”: ASU Politehnica vrea să se revanşeze din postura de „oaspete” al Ripensiei

0
DISTRIBUIȚI

Roş-galbenii vor fi sâmbătă gazde pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în ceea ce a devenit un derby local destul de atractiv. În tur ASU Politehnica a pierdut la limită meciul considerat pe teren propriu iar Ripensia a câştigat puncte importante pentru situaţia delicată de atunci din clasament. Între timp, rolurile s-au schimbat şi alb-violeţii speră să fie ei „vizitatorii” fericiţi.

Gazda „Ripi” a efectuat antrenamentul de azi fără „principalul” Alexandru Pelici, omul creditat cu revirimentul din partea secundă a sezonului. Tehnicianul a avut o problemă familială, dar cu siguranţă va fi pe banca roş-galbenilor în weekend.

„Ambele echipe vin după victorii. Noi, după meciul de la Energeticianul, unul cu adevărat de infarct… până la urmă băieţii au meritat victoria. Iar ASU Poli după o victorie foarte frumoasă în faţa celor de la Brăila, conturată în prima repriză, 4-0. Deci ne aşteaptă un meci greu, deschis oricărui rezultat. În astfel de meciuri băieţii vin montaţi, nu trebuie noi să-i capacităm prea mult. Întotdeauna îşi doresc maximum de la acest meci. Noi dorim să câştigăm în continuare. În mod normal tot clubul are o ambiţie. Legat de rivalitatea aceasta dintre cluburile timişorene, pe care sincer nu înţeleg de ce e dusă la asemenea nivel. Bineînţeles, toată lumea vrea să câştige… E o rivalitate, toată lumea spune: ce vei face cu Poli, ce vei face cu Ripensia? Până la urmă şi băieţii se cunosc, se întâlnesc în oraş şi până la urmă despre asta discută… Ultimul meci a adus victoria noastră, 1-0 prin golul lui Popovici. Noi eram într-o foame de rezultate, ne-a ridicat un pic. Acum stăm ceva mai bine ca cei de la ASU, dar avem nevoie de trei puncte, vrem să ieşim cât mai repede matematic din ecuaţiile retrogradării”, a declarat Iulian Muntean, „secundul” Ripensiei.

„Noi îl privim ca pe oricare alt meci, mergem să câştigăm, ştim că sunt o echipă bună, care se bazează pe faze fixe. Dar noi pregătim meciul bine şi sunt sigur că vom reuşi să câştigăm. În ultimul timp am dat mai multe pase… Antrenorul ne va spune strategia, sunt sigur că vom reuşi să-i contracarăm”, a spus şi Andrei Dumiter, golgheterul ripensiştilor.

Roş-galbenii nu vor putea miza pe Ungureanu, în continuare în refacere, dar care va începe curând şi pregătirea normală, şi nici pe Stoica – suspendat.

„Sperăm să se respecte tradiţia”

Tot două absenţe sigure va avea şi ASU Poli, care nu poate miza încă pe portarul Dalin Munteanu şi nici pe Marvin Schieb, în rest majoritatea alb-violeţilor s-au antrenat normal. Iar de mâine se alătură echipei şi tânăruş goalkeeper Alex Borbei, care joacă azi pentru naţionala U16 contra reprezentativei similare a Rusiei în turneul UEFA de dezvoltare.

Jocul cu „Ripi” va fi pentru „Băieţii în ghete” de fapt startul unei serii „fierbinţi”, în care vor mai întâlni, una după alta, ACS Poli şi UTA, adică toate rivalele vestice.


„Urmează o serie de foc, cu trei jocuri foarte importante, atât pentru noi, cât şi pentru fani. Partide pe care le tratăm separat, din care încercăm să obţinem maximum. Suntem conştienţi de dificultatea acestor partide, de calitatea adversarilor. Poziţiile ocupate de echipe contează mai puţin. Fiind derby-uri locale, zonale, ultimul lucru care contează e poziţia din clasament”, a precizat Cosmin Petruescu.

„Principalul” lui ASU Poli a comparat rezultatele echipei sale cu cele ale Ripensiei în acest mini-retur: „Ne aşteaptă o partidă împotriva unei echipe extrem de bine organizate, aşezate foart bine ofensiv şi defensiv. Cu trasee bine stabilite. Periculoasă la faze fixe. Nu întâmplător se află pe poziţia 9 în clasament. Deşi în acest an exista asemănări. Si noi şi ei avem trei infrângeri… Diferenţa a făcut-o cele două egaluri pe care noi le-am înregisrat faţă de două victorii obţinute de Ripensia. Echipele se cunosc foarte bine. Antrenorii şi jucătorii se cunosc, au jucat de foarte multe ori unii împotriva celorlalţi. Decisivă va fi inspiraţia în faţa porţii”.

„Conferenţiarul” l-a lăudat pe Alex Pelici, despre care crede că a înfluenţat ultima întâlnire din toamnă, deşi nu era numit oficial pe bancă. „Chiar dacă nu a fost pe bancă, a fost aproape şi la ultimul joc disputat. Ca o glumă… Astea au fost informaţiile de atunci. Are un plus de experienţă competiţională. A activat şi în Liga I. A schimbat şi aşezarea în teren. Au făcut puţine schimbări. Din acest punct de vedere putem vorbi de o omogenizare în plus dacă ne referim la numărul de transferuri”, a continuat Petruescu. Referitor la revanşa după acel 0-1 „acasă” cu Ripensia, tehnicianul Politehnicii a conchis că „Ripensia era într-o situaţie mai delicată atunci, sperăm să se respecte tradiţia… să nu se facă alte speculaţii. Ei au destule puncte. Aşa ca o glumă…”.

„Urmează un meci important, venim după un meci bun. Nu avem altă variantă decât să câştigăm următoarele trei meciuri importante de fapt. Nu avem altă variantă decât victoria. Mă bucur că a trecut perioada mea de repaus. De abia le aşteptăm. Nu are importanţă ordinea jocurilor, important e să le câştigăm…”, a explicat şi fundaşul stânga Dragoş Cojocaru.

„Ştim ce urmează, un meci important pentru echipă, pentru oraş, Băieţii spun mereu lucrul acesta în vestiar… Nu am avut presiune, am avut doar din partea mea, că doream să marchez, să trec peste pasul acesta. Mă bucur că a venit, sper să continui, să marchez tot mai mult”, a completat Cristian Ene, atacant care a spart gheaţa în alb-violet în runda trecută.

Partida Ripensia Timişoara – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 16.00, pe arena „Dan Păltinişanu”, în runda a 31-a a Ligii a II-a. În tur, roş-galbenii s-au impus cu 1-0 pe aceeaşi arenă, meci considerat pe terenul alb-violeţilor. Cele două s-au întâlnit în toamnă şi în Cupa României, unde câştig de cauză au avut elevii lui Cosmin Petruescu. La „general” „Băieţii în ghete” au avantaj în faţa lui „Ripi”, un 6-2 dintre care două victorii au fost obţinute însă în Cupă după ce s-a înregistrat egalitate după 90 de minute. Ripensia ocupă momentan locul 9 cu 39 de puncte, patru mai multe ca ASU Poli, clasată pe 12.

Bilete la meci se vând începând de azi, de la ora 10, la „Ripensia Cafe”, pe strada Alba Iulia. Iar tichete se vor vinde şi cu o oră înainte de meci în zona tribunei I. Un bilet va costa 10 lei, accesul fiind permis la tribunele 0 şi I, în timp ce la lojă preţul unui bilet va fi de 30 lei. Vor beneficia de intrare liberă copiii, elevii, studenții, părinții care însoţesc un copil cu vârsta de până la 14 ani, femeile şi pensionarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.