Un alt membru al partidului lui Cioloș renunță să candideze la europarlamentare...

Un alt membru al partidului lui Cioloș renunță să candideze la europarlamentare din partea alianței USR-PLUS

0
DISTRIBUIȚI

Oana Popescu a anunțat, pe Facebook, că renunță la candidatura pe lista Alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare. Ea a precizat că a crezut că va ajuta oamenii dacă va candida, însă a constat că, cel puțin în prezent, nu este așa.

„Am renuntat la candidatura la europarlamentare pe listele Aliantei 2020. Am participat la acest proces considerand ca voi avea astfel ocazia sa fac mai mult bine, mai repede, mai multor oameni. Am constatat ca – cel putin momentan – nu este asa. Prefer sa ocup locul care consider ca imi ofera cel mai bun context sa-mi folosesc la maximum capacitatile, iar acest loc ramane, deocamdata, societatea civila, mediul profesional de analiza, de politica internationala, de comunicare etc”, a scris Oana Popescu, pe Facebook.

Aceasta a adăugat că va susține și va vota în continuare Alianța USR-PLUS la alegerile europene și i-a îndemnat pe cetățeni să facă la fel.

„Nu “renunt”, nu m-am ofilit ca am dat de greu, nu e o alegere existentiala intre a fi sau a nu fi in politica, nu sunt razgaiata.


In continuare voi sprijini si voi vota Alianta 2020 si va sfatuiesc pe toti s-o faceti. Sper ca PLUS si USR sa fuzioneze, sa creasca, sa devina o constructie sustenabila, pentru ca politica romaneasca are nevoie de asanare si de schimbare de paradigma. Voi continua sa incerc sa construiesc un mediu politic care, in alt moment, sa imi ofere contextul propice de a face tot ce stiu mai bine in serviciul public – iar atunci voi reveni si ma voi implica din nou”, a explicat Popescu.

Nu în ultimul rând, membrul PLUS a spus că decizia sa nu are legătură cu demisia unul alt coleg, Valeriu Nicolae, anunțată în această săptămână.

„PS. Nu, nu are legatura cu retragerea lui Valeriu Nicolae. Nu am discutat, dar nu cred ca motivele noastre coincid. Imi dau seama ca e o suprapunere nefericita a deciziilor noastre – a mea era insa luata de mai mult timp, am sperat sa existe un moment mai “bun” de a o comunica, dar am constatat intre timp ca acest moment nu apare niciodata. PPS. Multumesc colegilor din Alianta 2020 pt experienta valoroasa si le urez succes in alegeri!”, a conchis Oana Popescu.

Anunțul acesteia vine la două zile după ce Valeriu Nicolae, candidat pe lista Alianței 2020 USR-PLUS, a demisionat marți din formațiunea condusă de Dacian Cioloș. El precizează că a simțit că riscă să piardă niște prieteni tare dragi și că devine din ce în ce mai încrâncenat. Oana Popescu ocupa locul 20 pe lista USR-PLUS la alegerile pentru PE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.