Nou drum de legătură între Timișoara și autostradă. Cât timp va dura...

Nou drum de legătură între Timișoara și autostradă. Cât timp va dura construcția și cu ce bani va fi realizat

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru șoferii din vestul țării. Ministerul Transporturilor a făcut un pas important în ceea ce privește realizarea unui nou drum de legătură cu autostrada A1. Astfel, recent, a fost întocmit un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiții „Drum de legătură autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69″, județul Timiș.

Concret, este vorba de un nou drum care va porni din DN 69, șosea care leagă Timișoara de Arad, de la intersecția spre Sînandrei și autostrada A1.

Potrivit documentației care însoțește proiectul, investiția va fi realizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, valoarea totală a acesteia fiind de aproape 260 de milioane de lei.


Noul drum de legătură spre autostradă va avea o lungime de zece kilometri, două benzi pe sens, două poduri, patru pasaje, două pasaje inferioare și trei noduri rutiere.

Din momentul începerii construcției, noul drum ar trebui să fie finalizat în 18 luni. Investiția va fi realizată în cea mai mare parte cu bani europeni, potrivit Ministerului Transporturilor.

„Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează prin Programul Operațional Infrastructură Mare și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, scrie în proiectul de hotărâre de Guvern.

Vă reamintim că și Consiliul Județean Timiș a prevăzut în bugetul pe acest an o sumă de un milion de lei, care va fi folosită pentru proiectul lărgirii la patru benzi a drumului Sînandrei – DN 69 (până la Spiț, Șoseaua Timișoara-Arad).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.