Premierul Dăncilă, la Mitropolia Banatului. Întâlnire privată cu ÎPS Ioan Selejan FOTO...

Premierul Dăncilă, la Mitropolia Banatului. Întâlnire privată cu ÎPS Ioan Selejan FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

După „episodul Giarmata”, premierul Viorica Dăncilă și-a anulat oprirea la Dumbrăvița și s-a îndreptat direct spre Timișoara pentru o vizită la Mitropolia Banatului, unde SPP-ul și Jandarmeria au împânzit zona.

Conform unor surse oficiale, întâlnirea cu ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, va fi una privată. La sosirea pe strada C. D. Loga, la sediul Mitropoliei, Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de PS Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timișoara, care a condus-o în clădirea unde prim-ministrul era așteptată de ÎPS Ioan.

UPDATE Câțiva protestatari au ajuns în zona Mitropoliei Banatului. Jandarmii din dispozitiv le-au transmis că pot să rămână, dar fără să scandeze, răspunsul lui Cristian Brâncovan, unul dintre mobilizatorii manifestanților, fiind „hai, dom’le, să fim serioși”.

UPDATE 2 Numărul protestatarilor a crescut pe măsură ce lumea a aflat unde se află premierul Dăncilă. Aceștia au făcut gălăgie dând drumul la sirenele de pe portavoci și au strigat „Demisia!”, „DNA, să vină să vă ia!” sau „Mitropolia apără hoția!”.

UPDATE 3 „A fost un dialog constructiv, am discutat despre proiecte pe care Mitropolia le are în vedere și despre sprijinul pe care guvernul poate să-l dea”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a plecat de la Mitropolia Banatului, încheindu-și astfel vizita în Timiș, în timp ce protestatarii adunați în zonă strigau „Analfabeta!”.

Foto: Virgil Simonescu

UPDATE 4 „(n.r.


– protestatarilor) le transmit să privească la televizor ceea ce le-am spus eu acum, aici. Nu am făcut altceva decât ce am considerat de cuviință pentru binele acestei comunități. Dacă aceste probleme pe care le-am expus acestor miniștri nu sunt bune de rezolvat pentru oraș… Nicio problemă dintre cele pe care le-am ridicat nu au avut caracter politic, am vorbit de sănătate, de cultură. Nu este puțin lucru să ai într-o zi atâția miniștri într-un loc. Dacă o singură problemă se rezolvă, tot am câștigat ceva astăzi”, a spus ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.