Klaus Iohannis, la Timișoara: „Studenți, mergeți la urne și apărați-vă interesele”

Klaus Iohannis, la Timișoara: „Studenți, mergeți la urne și apărați-vă interesele”

0
DISTRIBUIȚI

După vizita de la Memorialul Revoluției, președintele României s-a deplasat la Universitatea de Vest din Timișoara, unde a participat la evenimentele dedicate împlinirii a 75 de ani de la înființarea instituției.

În discursul său, Klaus Iohannis a lăudat Timișoara pentru progresul său și a vorbit despre problemele cu care se confruntă tinerii în procesul de integrare pe piața muncii.


„Realmente mă simt ca acasă la Timișoara și mă bucur să constat cu fiecare vizită pe care o fac progresele din acest oraș care-mi este drag, și mai cu seamă din mediul academic timișorean. Timișoara a fost printre primele orașe care au rezolvat problema șomajului care a apărut în perioada tranziției. Cu prilejul Summit-ul desfășurat la Sibiu am participat la o întâlnire cu tinerii. Am abordat o problemă cu care se confruntă toți tinerii, cea a integrării pe piața muncii, aflată în continuă schimbare. Universitățile, inclusiv cele timișorene, vor trebui să anticipeze tendințele din economie, dar mai ales să pregătească studenți flexibili, care să se adapteze la schimbări. Studenții viitorului vor trebui să fie autonomi în procesul de învățare care va continua pe tot parcursul vieții. Nu e suficiet să deveniți doar buni angajați sau antreprenori”, a precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României i-a încurajat pe tineri să iasă la vot în data de 26 mai, precizând că „este o oportunitate de a vă face vocea auzită în direcția configurării țării noastre. Vă încurajez să o faceți, azi ne confruntăm cu consecnțele nefaste ale absenteismului la urne. Studenți, mergeți la urne și apărați-vă interesele și vă încurajez să vă implicați pe mai departe în viața publică a României”.

Președintele României a mai afirmat că situația din sistemul educațional românesc nu ar fi una deloc bună și că „nu mai poate continua. Dacă nu știu sau nu vor să facă lucruri mai bune, atunci cei de la guvernare să plece și să lase loc altora care se pricep”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.