Prezența echipei de baschet SCM Timișoara în campionat e în pericol din...

Prezența echipei de baschet SCM Timișoara în campionat e în pericol din cauza datoriilor. Sabin Gherdan: „Nu au plătit nimic” UPDATE Un nou termen limită pentru „lei”

1
DISTRIBUIȚI

SCM Timişoara riscă să nu mai fie înscrisă în următoarea ediţie de campionat din cauza nerespectării hotărârilor BAT. Sabin Gherdan, reprezentantul jucătorilor către care s-a stabilit că clubul are datorii, susţine că cei din conducerea „leilor” nu au făcut decât să tergiverseze situaţia şi nu au respectat nici ultimele termene convenite.

Conform lui Sabin Gherdan conducătorii SCM-ului ar fi spus că sunt în discuţii cu o firmă din domeniul construcţiilor pentru a acoperi datoria şi au obţinut o amânare până pe data de 20 mai. Cum nici acest termen nu a fost respectat FIBA a mai aplicat deja o amendă de 25.000 de franci elveţieni.

„Este pentru al doilea an consecutiv cănd suntem duși cu vorba de oficialii SCM Timisoara. Dacă anul trecut ne-au promis că îi vor aduce pe jucători înapoi la echipă, pentru sezonul 2018/2019, și le vor introduce în salariu datoriile dictate de BAT, anul acesta ne-au promis un sponsor care va prelua datoriile. Am fost de bună credință atât anul trecut cât și anul acesta și se pare că am făcut o greșeală pe care mi-o asum. În ceasul al 12-lea credeam că putem să fim corecți și să rezolvăm problemele cu omenie, dar m-am înselat pentru ultima oară.

Anul trecut au reușit să se înscrie în campionat cu promisiunile neonorate, căci după ce FRB le-a dat drept de participare, au uitat că trebuie să-și respecte cuvântul.


Anul acesta încearcă aceeași tactică. Ne-au promis în luna aprilie că un sponsor va prelua datoriile și va emite o scrisoare de garanție pentru suma neplătită. Nu au plătit nimic, iar sponsorul e de negăsit. L-am întrebat pe dl. Toanca când a vorbit ultima oară cu sponsorul și mi-a spus că nu a mai dat de el de la mijlocul lunii aprilie deși între timp îmi dădea garanții că se va plăti până pe 15 mai. Am realizat că povestea cu sponsorul e doar praf în ochi și că în realitate au câștigat timp.

Statutul FRB spune la art. 8.1.11 că un membru afiliat (SCM Timisoara) trebuie să respecte și să recunoască hotărârile BAT, care sunt obligatorii, iar în caz contrar se aplică o serie de sancțiuni. Am solicitat oficial FRB, pentru ședința din 22.05, să aplice sancțiunile respective. Am încrederea că de această dată se va trata serios situația SCM-ului, având în vedere că FIBA analizează îndeaproape deciziile FRB”, a declarat Sabin Gherdan.

Reamintim că timişorenii au fost consideraţi de către toate instanţele „buni de plată” pentru sumele pe care baschetbaliştii Derrick Low, Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic le aveau de încasat din perioada petrecută la vechea societate (BC Timişoara), club care a moştenit însă locul în elită al fostei „Elba”. La finele lunii aprilie Ilie Triţoiu, conducătorul secţiei de baschet, era optimist şi vorbea despre reeşalonarea plăţilor: „Vom stinge această problemă din mediul privat. Se va reeşalona toată suma şi vom achita… Asta sperăm şi noi, să nu mai avem probleme. Când vom plăti se ridică sancţiunile FIBA. Noi sperăm până la începutul sezonului viitor, până la startul înscrierilor pentru a fi eligibili conform regulamentului”.

UPDATE Conform lui Sabin Gherdan, după Consiliul Director al FRB de miecuri s-a stabilit că SCM Timişoara are termen până pe 15 iunie să plătească datoriile către foştii jucători din perioada BCT. În caz contrar echipa nu va fi primită în nicio competiţie organizată de federaţie.

1 COMENTARIU

  1. Sa vina auditul si Curtea de Conturi banii s- au cheltuit de mult..INCLUSIV CEI DE PA SPONSOR..o claca de hotii inca din mandatul lui di Maio..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.