EXCLUSIV Documentul care-l îngroapă pe Nicolae Robu în scandalul anvelopării blocurilor. Ce...

EXCLUSIV Documentul care-l îngroapă pe Nicolae Robu în scandalul anvelopării blocurilor. Ce conține actul semnat doar de primarul Timișoarei

6
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unui document semnat exclusiv de primarul Timișoarei care dovedește faptul că Nicolae Robu a fost cel care a decis încălcarea legii de către administrația pe care o conduce în scandalul anvelopării blocurilor, care este investigat și de DNA, edilul șef având, în acest moment, în acest dosar, calitatea de suspect. Acesta este acuzat, alături de alți angajați ai primăriei, de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, folosirea de documente nereale pentru obținerea de fonduri europene, fals și uz de fals. Ancheta a pornit de la plângerea depusă de Cristian Palade, membru PNL, patronul firmei Proiect C&A SRL și rudă prin alianță, la acel moment, cu Robu, care a reclamat că a fost păcălit, fiind plătit mai puțin pentru proiectele tehnice necesare reabilitării a 65 de blocuri, iar Primăria Timișoara a falsificat documentele transmise de firma sa. Ulterior, municipalitatea a depus proiectele tehnice falsificate la ADR și a obținut fonduri europene nerambursabile de aproape 10 milioane de euro. DLAF a confirmat, ulterior începerii anchetei de către DNA, că nu s-a respectat legea.

Documentul bombă

Nicolae Robu a susținut în acest scandal investigat și de DNA, că ””n-am nicio vină.(…). Dacă eu deranjez pe cineva, eu sunt un luptător, dar nu pentru funcții. Sunt un luptător pentru dreptate”.


Documentul intrat în posesia PRESSALERT.ro contrazice toate susținerile publice de până acum ale primarului Timișoara și arată că Robu a fost cel care a dat undă verde ilegalităților.

Este vorba de o adresă din 7 mai 2014 prin care Nicolae Robu a solicitat firmei Eurodraft SRL să lucreze pe documentația tehnică întocmită de firma Proiect C&A SRL, dar care refuzase să mai facă orice fel de modificare deoarece nu a primit banii solicitați. În documentul care a fost transmis directorului general al firmei, Robu a susținut ”având în vedere buna colaborare dintre Primăria Municipiului Timișoara și Iprotim SA (…) vă solicităm sprijinul privind clarificarea unor aspecte tehnice precum și a unor inadvertențe existente în proiectele depuse de către municipiul Timișoara spre accesare a fondurilor nerambursabile în cadrul POR 2007 – 2013, elaborare de către SC C&A Proiect SRL. (….) În vederea continuării procedurilor de selecție a cererilor de finanțare, se impune corelarea tuturor documentelor anexate cererilor, în ceea ce privește costul proiectelor la nivel PT (proiect tehnic, n.a.) respectiv corelarea formularelor F1, F2 și F3”. În finalul adresei, primarul precizează că s-a reziliat contractul cu firma soțului nepoatei sale, la acel moment, și se cere, din nou, sprijin.

Documentul este semnat, exclusiv de primarul Nicolae Robu, care, practic, și-a asumat singur întreaga responsabilitate pentru conținut, asta în condițiile în care acesta a făcut o obișnuință ca de fiecare dată când apare o problemă să dea vina pe subordonații săi, susținând că nu este specialist și că este ultimul care semnează. Nu și de data aceasta.

Practic, fără niciun fel de procedură de selecție, Nicolae Robu a decis cine să lucreze pentru Primăria Timișoara. Iprotim SA a modificat documentele emise inițial de Proiect C&A SRL, iar, ulterior, Primăria Timișoara a depus actele modificate la ADR 5 Vest, însă tot cu ștampila Proiect C&A SRL pentru că firma la care a apelat Robu nu avea nicio relație contractuală cu municipalitatea. Firma a modificat indicatorii așa cum a solicitat administrația Robu, însă nu și-a asumat nicio responsabilitate. Pentru toate actele care au fost depuse la ADR de Primăria Timișoara pentru obținerea fondurilor europene, Nicolae Robu, în calitate de primar, a semnat un document în care își asuma că toate datele furnizate pentru obținerea banilor europeni sunt corecte. Nu a semnat niciun contract cu Primăria Timișoara pentru aceste activități de către firma care modificat proiectele tehnice, însă, ulterior, a lucrat pe mai multe proiecte cu administrația Robu.

Reacția primarului Timișoarei

Am încercat să obținem de la Nicolae Robu un punct de vedere și pentru că nu a răspuns la telefon l-am întrebat prin intermediul unui SMS cum a putut încredința firmei finalizarea proiectelor tehnice fără a exista o procedură legală de atribuire și cum a putut lucra societatea pentru Primăria Timișoara în lipsa unui contract. Primarul Nicolae Robu a răspuns, tot prin intermediul unui SMS, că ”până acum credeam ca sunteți doar la capitolul bun simț, conștiință, corectitudine, bună credință extrem de jos. Acum dezvăluiți că sunteți la fel și în ceea ce privește inteligența”.

 

6 COMENTARII

  1. În Timișoara, dacă vrei să anvelopezi blocul sau să pui apă, te costă mai mult cu Primăria, care subvenționează.parțial, decât să faci direct cu o firmă. CONCLUZIE Primăria ia mai mult decât dă(de la Europa + România + Timișoara). Robu nu e luptător pentru dreptate ci pentru afaceri necinstite!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.