Primarul Robu, un nou atac la adresa unui jurnalist PRESSALERT.ro, acuzat de...

Primarul Robu, un nou atac la adresa unui jurnalist PRESSALERT.ro, acuzat de „nesimțire” și „nerușinare”: „Nu ar trebui să vă permit nici să-mi vedeți fața”

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a avut, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, o nouă ieșire nervoasă la adresa PRESSALERT.ro. Răbufnirea a apărut ca reacție la o întrebare adresată de jurnalistul Dragoș Boța primarului Timișoarei despre dublul standard în aplicarea legii după ce edilul a susținut că în mandatul său a apărat zonele verzi din oraș, cu referire la o situație din zona Calea Lipovei, amintindu-i de porțiunea de teren din Calea Dorobanților pe care Teodor Tuducan, prietenul apropiat al edilului-șefa construit o benzinărie.

În loc să răspundă la întrebare, Nicolae Robu a avut o ieșire nervoasă, acuzându-l pe jurnalist că este nesimțit și că dă dovadă de „nerușinare”.

„Nu știu despre ce vorbiți. Tot ce s-a făcut este perfect legal. Despre fabulațiile dvs nu vorbesc, bucurați-vă că accept să mai dialogăm. La câtă nesimțire și cât mă calomniați, nu ar trebui să vă permit nici să-mi vedeți fața. Veți da socoteală pentru calomniile făcute de-a lungul anilor. M-ați calomniat ani de zile, atâta nerușinare nu am mai întâlnit la nimeni, care să vină și să mai și respire același aer cu mine. Vă credeți supraprocuror, suprajudecător, judecător suprem. Cred că ați descoperit semne și credeți că vi le-a pus divinitatea, să stabiliți ce este legal sau nu. Dacă aveți întrebări serioase, vă răspund, nu de cancan. Vă rog frumos să ne lăsați să ne desfășurăm conferințele de presă. Nu am ce să discut cu dvs despre astfel de teme.


Nu aveți ce discuta cu mine pe astfel de teme. Nu vă dau dvs socoteală, timișorenii judecă”, a afirmat Nicolae Robu.

În momentul în care primarului i-a fost atrasă atenția că, în urmă cu câteva săptămâni, l-a lăudat pe Dragoș Boța, Nicolae Robu a ținut să precizeze că jurnalistul ar fi doar un „calomniator de profesie”.

„Nu sunteți jurnalist din punctul meu de vedere, ci un calomniator de profesie, cel puțin în relația cu mine. Am spus că aveți niște, spre deosebire de alții care nu au nici atât, aveți niște atribuite obligatorii pentru un jurnalist, de prezență la evenimentele de presă. Asta vă distinge față de alții, care nu știi dacă există în carne și oase, dar se dau mari jurnaliști. Apreciez lucrul acesta, că participați la evenimentele de presă, că v-am văzut cu ziarele în mână, că apreciez munca. Nu am nicio contradicție între ce am spus și ce spun. Din respect pentru colegii voștri, vă rog să mă lăsați să desfășor conferința de presă”, a adăugat Nicolae Robu.

Un alt jurnalist i-a semnalat primarului că nu este în măsură să stabilească cine este jurnalist sau nu, Nicolae Robu răspunzând că „pot să-mi exprim un punct de vedere. După părerea mea, are unele atribute pe care trebuie să le aibă un jurnalist, dar la capitolul bună credință, corectitudine, deontologie, zero”.

În finalul conferinței de presă, Dragoș Boța l-a întrebat pe Nicolae Robu dacă nu ar trebui să-și ceară scuze pentru că l-a făcut nesimțit. Însă primarul Timișoarei a precizat că „în niciun caz nu am motive să-mi cer scuze, m-ați calomniat ani în șir. Tocmai asta arată ticăloșia, ați făcut deliberat ce ați făcut, știați că nu este adevărat ce îmi puneți în cârcă. Ați ieșit pe posturi naționale să îmi creați imaginea de nimic. Cei care mă cunosc știu ce sunt eu cu adevărat. Nu v-am dat în judecată pentru că nu vreau să risipesc timp din viață cu astfel de, nu vreau să folosesc altfel de apelative. Mi se pare că întrebări neconvenabile mi se adresează în general de către jurnaliști. Nu stau de vorbă în termeni care evident duc la altă calomnie. Ce am spus apreciativ rămâne valabil, păcat că lucrurile pozitive sunt însoțite de nu mai spun, începe cu T. Vreți să vă mai arăt altă anchetă despre care ani de zile ați scris, finalizată la DNA cu închiderea dosarului? Asta ar trebui să fac, să vă dau în judecată. Într-o bună zi veți afla despre ce este vorba. Nu mai îmi răpiți timpul, că am și alte lucruri mai importante de făcut. Vă cer să fiți corect, să renunțați la calomnii, nu ar trebui să dormiți noaptea la cât m-ați calomniat”.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.