Nicolae Robu ar vrea ca fostul său consilier Sorin Drăgoi să ajungă...

Nicolae Robu ar vrea ca fostul său consilier Sorin Drăgoi să ajungă primar al Dumbrăviței: Întrunește toate atuurile pentru a câștiga

1
DISTRIBUIȚI

dragoi-robu

Nicolae Robu crede că Sorin Drăgoi, fostul city-manager al Timișoarei, în prezent președintele PNL Dumbrăvița, are mari șanse să ajungă primar al comunei. Edilul-șef l-a lăudat pe Sorin Drăgoi, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, și a precizat că i-a solicitat să intre cât mai mult în dialog cu locuitorii, pentru a afla cu ce probleme se confruntă.

„Sorin Drăgoi mi-a fost colaborator apropiat în Primăria Timișoara, în postura de consilier personal și city-manager și acum îmi este colaborator la fel de apropiat pe linie politică, în postura de președinte al organizației PNL Dumbrăvița. Și nu am făcut un secret din asta, avem speranța că domnul Sorin Drăgoi va deveni primarul comunei Dumbrăvița în urma alegerilor locale din 2020. A preluat în forță, obișnuit cu abordarea în forță din primărie, organizația din Dumbrăvița. Este extrem de implicat în problematica specifică comunei, problematica comunității din Dumbrăvița și întrunește, zic eu, toate atuurile pentru a câștiga alegerile locale în 2020 pentru funcția de primar. Noi am stat de vorbă de multe ori și atunci când s-a lăsat convins să intre în PNL a știut foarte bine cum doresc eu să procedăm. Noi dorim să facem politică în slujba cetățenilor, în slujba comunităților, în interesul public, așa cum ne angajăm, nu prin vorbe, ci prin faptele noastre. I-am cerut de la început să relaționeze cât mai mult cu oamenii, să facă un inventar al problemelor comunei, al doleanțelor, așteptărilor cetățenilor și desigur că au și apărut în acest context o mulțime de așteptări”, a afirmat Nicolae Robu.

Apoi, primarul Timișoarei a început să vorbească despre problemele cu care se confruntă comuna Dumbrăvița în ceea ce privește infrastructura. Edilul-șef susține că a fost abordat de mai mulți locuitori, la un moment dat, care i-au arătat o stradă plină de noroi, unde băltea apa, în apropierea bazei sportive din Dumbrăvița.

Nicolae Robu a mai precizat că Primăria Timișoara intenționează să realizeze un sens giratoriu la intersecția între străzile Ștefan Procopiu și str.


Tristan Tzara, fiind demarată proiectarea pentru acest obiectiv. De asemenea, Nicolae Robu a anunțat că va fi realizat și un drum cu patru benzi până în zona Selgros.

„Nu am putut da drumul la lucrări până acum pentru că acolo, în urma dezvoltării haotice a zonei periurbane, s-a ajuns ca în această zonă de frontieră să fie gardurile puse după cum i-a tăiat capul pe fiecare, încât noi nu putem acum să realizăm acea stradă cu patru benzi, cu pistă de biciclete, cu trotuare. Suntem în întârziere cu dorința noastră de a realiza această lărgire la patru benzi pentru că încă nu e lămurită problema cu mutarea gardurilor. Noi vom face o intervenție provizorie, ca să facem mai ușoară viața cetățenilor cât mai repede și vom face o amenajare a drumului existent, cu tehnologii de reparații curente și proiectul va fi făcut în momentul în care va fi rezolvată problema aceasta a terenului pe care-l avem la dispoziție. Sper eu în acest an”, a declarat Nicolae Robu.

Pe de altă parte, edilul-șef susține că Primăria Dumbrăvița a început să se laude că de fapt noul sens giratoriu ar urma să fie realizat de municipalitatea din Timișoara la cererea lor. „Noi suntem subordinați Primărieie Dumbrăvița? Simt că le fuge pământul de sub picioare și atunci vin și pretind merite”, a adăugat Nicolae Robu.

De asemenea, Sorin Drăgoi, prezent în cadrul conferinței de presă, a precizat că noul sens giratoriu ar fi unul util, în condițiile în care în zonă se află „o intersecție foarte complicată din punctul de vedere al semnalizării și al acordării de prioritate. Un nou sens giratoriu ar încheia cu problemele de acolo legate de trafic”.

În final, Nicolae Robu a ținut să adauge că „dacă ajungem să asigurăm administrație liberală pentru această zonă considerată metropolă a Timișoaree, ne va fi mai bine tuturor. Vom asigura o dezvoltare armonioasă atât pentru Timișoara cât și pentru comunele din zona periurbană, dacă fiecare dintre ele vor ajunge să aibă administrație liberală”.

1 COMENTARIU

  1. Te simti pe faras dom Primar ai inceput sa adopți stilul A3 ? Cand te lasi de Primarie ? Ai umflat conturile in Malta si te dai din popor?! Esti o rusine pentru etnicii care au inflorit orasul inainte de 89^ Ai refacut anul drumul spre domiciliul tau! Esti penibil moftangiule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.