Omul pregătit de USR să-l învingă pe Nicolae Robu. Vezi primul mesaj...

Omul pregătit de USR să-l învingă pe Nicolae Robu. Vezi primul mesaj video al acestuia

1
DISTRIBUIȚI

 

Reprezentanții USR au anunțat, săptămâna trecută, că a fost dat startul competiției interne pentru desemnarea candidatului care se va lupta din partea partidului cu Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara. Înscrierile se pot face până în data de 15 iunie și se pare că un prim candidat și-a anunțat intenția de a intra în bătălia pentru fotoliul de primar al Timișoarei.

Este vorba de Dominic Samuel Fritz, un cetățean german în vârstă de 36 de ani. Acesta a și realizat un filmuleț de promovare, care a fost postat pe pagina sa de Facebook, fiind distribuit pe aproape 800 de ori. În videoclip, Dominic Samuel Fritz povestește că a venit în România în anul 2003, pe când avea 19 ani, cu scopul de a lucra, timp de un an, în Timișoara, la o casă de copii din Freidorf.

„Tot ce știam să spun pe românește era ciao, ce mai faci? și te iubesc. Odată cu limba română, am descoperit și Timișoara. Și m-am îndrăgostit de acest oraș, cuvânt cu cuvânt.


După un timp, am făcut cunoștință și cu expresia ce să faci? n-ai ce să faci? și mi-am dat seama că ăsta-i felul românului de a-și spune oful. Un amestec între frustrare și resemnare. (…) Timișoara ar putea deveni într-adevăr un laborator de idei pentru viitorul Europei și prin urmare pentru viitorul copiilor noștri. Putem fi fruncea, chiar și dincolo de granițele României. În loc să ne mândrim că suntem mica Vienă, haideți să aspirăm la ziua în care alte orașe vor spune că ele sunt mica Timișoară. Timișoara trebuie să ajungă în secolul 21, dar asta nu se poate cu o clasă politică blocată în secolul trecut. Timișoara are nevoie de aer proaspăt”, spune Dominic Samuel Fritz.

Bărbatul mai povestește că a studiat științe politice și administrative în Germania, Franța și Anglia și are o experiență de peste zece ani de experiență în cooperare internațională, diplomație și administrație publică. „Vreau să devin primarul Timișoarei pentru că îmi pasă de acest oraș. Împreună vom reaprinde spiritul Timișoarei”, spune Dominic Samuel Fritz, cunoscut în oraș și pentru inițiativa muzical-caritabilă Timișoara Gospel Project.

Deși reprezentanții USR Timișoara au anunțat că este vorba de o competiție internă pentru desemnarea candidatului care se va lupta pentru primărie, se pare că mulți dintre cei din partid îl susțin pe Dominic Samuel Fritz, acesta fiind favorit în cursă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.